Foto: Publicitātes foto
Sabile ir neliela, romantiska Kurzemes mazpilsētiņa, kura terasveidīgi izvietojusies Abavas upes senlejas skaistākajā un dziļākajā posmā Talsu novada dienvidu daļā. Pilsētai nenoliedzami piemīt savs šarms – cauri plūstošā Abavas upe, mazās ieliņas, kā arī plašais un interesantais tūrisma piedāvājums uz šejieni ik vasaru vilina milzum daudz apmeklētāju. Ne velti Sabili dēvē par "pilsētu ar odziņu".


Kā nokļūt Sabilē?

Uz Sabili ērti aizbraukt ar autobusu, kas brauc uz Kuldīgu. Tāpat par Kurzemes Šveici dēvētais apvidus ir ideāls riteņbraukšanai un tur izveidoti vairāki interesanti maršruti. Abava ir arī laivotāju iecienīta vieta, tāpēc daudzi sēžas laivās pie Kandavas un brauc uz Sabili pa upi. Protams, vienmēr turp iespējams nokļūt arī ar privāto auto.

Sabiles Vīna kalns


Pāri pilsētai slejas Vīna kalns, kas pavisam noteikti ir uzskatāms par Sabiles simbolu. To vēl interesantāku padara fakts, ka tas ierakstīts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīna dārzs pasaulē. No kalna paveras brīnišķīgs skats uz mazpilsētu un Abavas ieleju, kā arī šī ir lieliska vieta piknikam.

Vīna darītavas

Sabili var saukt arī par Latvijas vīna darīšanas galvaspilsētu. Nelielajā teritorijā iespējams apmeklēt vairākas vīna darītavas, kur tiek gatavots mājas vīns. Viena no tādām vietām ir "Drubazas", kur saimnieki piedāvā nobaudīt dažādus ogu un augļu vīnus, kā arī dalīsies pieredzē par vīna darīšanu. Šeit iespējams sajust senatnes elpu vīna pagrabā. Bez vīna baudīšanas var izstaigāt arī botānikas taku, asu izjūtu cienītājiem patiks trošu ceļš pāri Abavai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!