Foto: Kadrs no video

Daudzi cilvēki ceļošanu saista nevis ar laika pavadīšanu kūrortā vai ļaužu pārpilnās pilsētās, bet gan ar došanos pārgājienos un aktīvu atpūtu dabā. Flørli ir vieta Norvēģijas dienvidos, kurā var nokļūt ar kuģi – par vienu no turienes interesantākajām aktivitātēm tiek saukts kāpiens pa koka kāpnēm, kuras kopumā veido 4 444 pakāpieni.

Ceļotājs Rūdolfs Jurgens savā "Youtube" kanālā ievietojis video, kā šīs kāpnes izskatās no putna lidojuma. Lai gan vietai nevar viegli piebraukt ar mašīnu, skati var būt pielikto pūļu vērti. Tas, ka kāpnes sastāv no vairāk nekā četriem tūkstošiem pakāpienu, nenozīmē, ka pilnībā visiem jāmēro ceļš līdz augšai.

Ģimenēm ar bērniem ieteicams doties stundas kāpienā un apstāties pie pakāpiena, uz kura rakstīts "1000". Pie šī pakāpiena varēs atrast ceļu atpakaļ, kas vedīs caur līkumotām takām un kokiem.

Pieredzējušākie kāpēji var droši doties līdz pat augšai, taču jārēķinās, ka kāpiena ilgums var aizņemt pat trīs vai četras stundas, vēsta "Florli". Blakus koka kāpnēm ir divas ūdens caurules (no kādreizējās hidroelektrostacijas) un sliežu ceļš, kas kādreiz tika izmantots gan cilvēku, gan materiālu nogādāšanai augšup un lejup no kalna.

A post shared by Azra Kurtovicc (@kurtovic88) on Jun 3, 2017 at 6:26am PDT

Lūk, kāds skats paveras pa ceļam!


ht:44px; margin:0 auto -44px; position:relative; top:-22px; width:44px;">

A post shared by Nadia Benouddane (@nadia_benouddane) on Nov 18, 2017 at 6:07pm PST