Foto: Kadrs no video
Ieturēt vakariņas ar skatu uz okeānu, iespējams, ir daudzu sapnis, taču, vai kādreiz ir ienācis prātā, ka maltīti varētu baudīt, sēžot ūdenī? Šādu iespēju piedāvā kūrorts Maldīvu salās, kurā restorāna galdiņš novietots tā, ka pie tā jāsēž gandrīz līdz viduklim ūdenī.

Kamēr vieniem Maldīvu salas ar saviem tīrkīzzilajiem ūdeņiem, balto smilšu pludmalēm un tipiskajām mājiņām šķiet pārāk uz tūristiem vērsts galamērķis, kurā viss ir ārkārtīgi uzfrišināts, citi to sauc par paradīzes stūrīti zemes virsū, kura krāšņumam grūti pretoties. Maldīvu salās neeksistē lauksaimniecība un rūpniecība, tur ir tikai vilinošas lagūnas ar kristālskaidru ūdeni. Idilliskās Maldīvu salas ir daudzu tūristu brīvdienu galamērķis jau vairāk nekā 40 gadus.

Ceļotāji, kuri dodas uz Maldīviju, par brauciena prioritātēm bieži vien izvēlas sauli, peldes un dažādas izpriecas, starp kurām īpaša vieta atvēlēta arī gastronomiskajām izklaidēm. Svarīga ir ne tikai ēdiena kvalitāte, bet arī maltītes ieturēšanas atrašanās vieta, un to "Anantara Veli Maldives Resort" piedāvā patiesi īpašu – viņi ēdienu pasniedz pie galdiņa, kas novietots ūdenī.

Atpūtas vieta, kā liela daļa šeit esošo, arī iekārtota uz ūdens, dodot iespēju dzīvot vilinošajās mājiņās. Savukārt, kā vēstī "Insider", "Lagoona Lunch" ir viena no ceļotāju iecienītākajām atpūtas iespējām. Kūrorta pārstāve arī skaidro, ka nav daudz cilvēku, kuriem dzīvē būtu bijusi iespēja ieturēt maltīti lagūnas vidū. Tieši tāpēc iespēja sēdēt ūdenī un baudīt ēdienu, kamēr gar kājām peld zivtiņas, ceļotājiem šķiet intriģējoša.

Skaidrības labad gan jāpiebilst, ka galdiņš ūdenī neatrodas visu laiku – tas tiek speciāli uzlikts un vieta īpaši sagatavota katram ēdiena baudītājam. Tiek vēstīts, ka karstums dienas vidū Maldīvu salās mēdz būt pamatīgs, tāpēc šāda iespēja – ieturēt maltīti ūdenī – vienlaicīgi palīdz arī atveldzēties. Ēdieni tiek gatavoti turpat uz vietas, un katrs klients savu ēdienkarti var sastādīt individuāli. Savukārt, ja sēdēšana ūdenī pie galdiņa īsti neuzrunā, 40 minūšu lidojuma attālumā vietā ar nosaukumu "Anantara Kihavah" iespējams doties uz zemūdens restorānu, kur zivtiņās var skatīt aiz stikla.

Starp citu, Maldīvu salās ir iespēja ne tikai ieturēt maltīti okeānā, bet arī uz ūdens skatīties filmas. Kā izskatās kinoteātrī, kas iekārtots pēc šāda principa, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!