Pēc trīs nedēļas ilga balsojuma internetā noteikti labākie Eiropas ceļojumu galamērķi 2016. gadā. Prestižo "Best European Destination 2016" titulu 20 brīnišķīgu pilsētu konkurencē ieguvusi Zadara Horvātijā.

Tai seko Atēnas, Plovdiva, Nante, Azoru salas, Parīze, Novisada, Brisele, Kotora, Milāna, Prāga, Roma, Vīne, Madride un Nikosija – visas šīs vietas tiek ieteikts izvēlēties kā 2016. gada ceļojumu galamērķus. Balsošanā piedalījušies gandrīz 289 tūkstoši cilvēku.

Jāpiebilst, ka pērn arī Rīga piedalījās šajā balsojumā un ierindojās 5. vietā.

Piedāvājam dažas idejas, ko šī gada labākajos ceļojuma galamērķos apskatīt un izbaudīt.

Zadara Horvātijā


Zadara ir 3000 gadu veca pilsēta, kas atrodas uz skaistas krasta līnijas Horvātijas ziemeļu daļā, Dalmācijas piekrastē. To varētu nosaukt par ideālu vietu tūristiem, jo pilsētā ir daudz vēsturisku objektu, taču tajā pašā laikā te nebūs lielo tūristu pūļu, kas vienmēr ir citās populārās, vēsturiskās vietās. Vecpilsēta piedāvā fantastiskus apskates objektus, tostarp romiešu laika drupas, viduslaiku arhitektūras pieminekļus un daudz vecu baznīcu.

Kino režijas klasiķis Alfrēds Hičkoks teicis, ka Zadarā var vērot pasaules skaistāko saulrietu.
Turklāt jūra šajā Horvātijas pilsētā tiek izmantota pat kā mūzikas instruments – Zadarā ir apskatāmas un dzirdamas pirmās jūras ērģeles pasaulē, uz kurām spēlē viļņi un vējš, radot nepārspējamu, nomierinošu, monotonu melodiju, kas liek sēdēt un klausīties sevī stundām ilgi.

Peldēties šejienes jūrā ir kā peldēt siltā pienā un arī pludmaļu te netrūkst.

Ko vēl apskatīt Horvātijā, lasiet šeit.

Atēnas Grieķijā


Atēnas bieži vien dēvē par Rietumu civilizācijas šūpuli – pilsētai ir 3500 gadu. Sākot ar Akropoli, kas paceļas pāri pilsētai, līdz pat Pantenonam un dažādajiem pilsētas rajoniem un piepilsētām ar mākslas galerijām, draudzīgiem krodziņiem un iespaidīgajiem skatiem, klasiskā maratona un olimpisko spēļu dzimtā pilsēta ir majestātiska un liks sevi iemīlēt ikvienam.
Atēnās atrodas lielākā pasažieru osta Eiropā – Pirejas (Piraeus) osta. Katru gadu te ierodas aptuveni divi miljoni pasažieru – lielākā daļa no tiem ar prāmjiem un katamarāniem, kas piestāj Grieķijas salās. Par tām lasiet šeit.
Grieķijas galvaspilsētā rosība valda visu gadu. Labākais laiks, kad doties aplūkot Atēnu ievērojamākās vietas, izbaudīt siltās un saulainās dienas, ir rudens vai pavasaris, jo lielais karstums no jūnija vidus līdz augusta beigām varētu šķist pārāk nogurdinošs šādām nodarbēm. Laikā starp novembri un februāri laika apstākļi ir neparedzami – sākot no spirdzinošām, saulainām dienām un beidzot ar lietu un reizēm pat sniegu.
Vairāk par to, ko apskatīt Atēnās, lasiet šeit.

Plovdiva, Bulgārija

Nante Francijā

Azoru salas Portugālē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!