Foto: Shutterstock
Ja šķiet, ka esi redzējis visu, vai vari teikt, ka arī ezeru virs okeāna? Lielākais ezers Fēru salās izveidojies kalnos tā, ka izskatās, ka tas patiešām atrodas virs okeāna. Šī iemesla dēļ ezeru "Sørvágsvatn" sauc par "lidojošo ezeru".

Ezers "Sørvágsvatn", ko mēdz dēvēt arī par Leitisvanas ezeru, atrodas Vāgara salā un ir vairāk nekā trīs kvadrātkilometrus liels (tas vairāk nekā trīs reizes lielāks par otro lielāko ezeru ("Fjallavatn") Fēru salas arhipelāgā). "Lidojošais ezers" ir viena no tūristu iecienītākajām apskates vietām Fēru salu arhipelāgā un nereti tiek saukta par īstenu dabas brīnumu.

Foto: Shutterstock

Optiskā ilūzija, kas vērojama, skatoties uz ezeru no "Trælanípa" klints, rada iespaidu, ka ūdenstilpe atrodas simtiem metru virs jūras līmeņa, bet patiesībā augstuma starpība ir 30 metri. Īpašo izskatu ezeram piešķir dažādo izmēru stāvie pauguri, starp kuriem ezers izgūlies, un vienuviet redzams gana iespaidīgs ūdenskritums ("Bøsdalafossur"), no kura ezera ūdens ieplūst okeānā. Ezers atrodas dziļā ieplakā, un tā lielākais zemesrags paceļas 252 un 376 metrus kreisajā un labajā pusē.

Foto: Shutterstock

Rakstā izmantotie avoti: "atlasobscura.com", "guidetofaroeislands.fo", "visitfaroeislands.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!