Foto: Kadrs no video
Iemācīties lidot kā putnam vairs nav tikai sapnis. Pavisam līdzīgas sajūtas un laišanos pāri aizai iespaidīgā augstumā tagad var arī Jaunzēlandē, izmēģinot jaunatklāto cilvēku katapultu.

Šī ekstrēmā aktivitāte pieejama Jaunzēlandē, par ko atkal parūpējies uzņēmums "AJ Hackett Bungy", kas iepriekš ļaudīm jau piedāvāja lēkšanu ar gumiju, kā arī vienas no pasaulē lielākajām šūpolēm, skaidro "Insider". Tomēr jaunatklātā katapulta ir kaut kas nedaudz citāds un patiesi liek asinīm riņķot straujāk.

Trakulīgie adrenalīna ķērāji tiek iesieti īpašās stiprinājuma saitēs un tad pacelti supermena pozā, gaidot atskaiti un mirkli, kad ātrumā trieksies pāri aizai vairāk nekā 150 metru augstumā. Kā minēts uzņēmuma mājaslapā, 1,5 sekundēs ātrums, kādu ļaudis uzņem, sasniedz aptuveni 100 kilometrus stundā. Lai varētu izmēģināt katapultu, ir jābūt vismaz 13 gadus vecam un ar svaru robežās no 45 līdz 127 kilogramiem.

Šī izklaide kļuva pieejama 2018. gada augustā, un cilvēki stājas rindā, lai to izmēģinātu un iegūtu sakāpinātās emocijas. Vai dūša jau papēžos?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!