Foto: Shutterstock
Šis ir dabas brīnums, kas noteikti spēj sajūsmināt ikvienu, kuram zilo ūdeņu un zemūdens pasaule ir īpaši mīļa. Lūk, lielākā koraļļu rifu sistēma pasaulē – Lielais Barjerrifs.

Diženais koraļļu rifs piegūlies pie Austrālijas krastiem. Tā ir unikāla sistēma, kas sastāv no teju trīs tūkstošiem individuāliem rifiem un 900 salām. Rifs sniedzas 2300 kilometru garumā un pavisam noteikti pārsteidz ar savu varenību.

Jūrā ap koraļļiem dzīvo arī bagātīgs zivju klāsts. Kā skaidrots "Culture trip", tur iespējams sastapt aptuveni 10 procentus no pasaules ūdeņos sastopamajām zivīm. Tāpēc ne velti ir iecienītas peldes un snorkelēšana zilajos ūdeņos ar iespaidīgiem skatiem. Izklausās pārāk vilinoši, ne tā?

Diemžēl arī līdzīgi kā citus dabas brīnumus, arī Lielo Barjerrifu ietekmē klimata pārmaiņas, kas izpaužas arī ūdens temperatūras sasilšanā un koraļļu balēšanā, tomēr, lai šis dabas "asorts" pēc iespējas labāk saglabātos, tiek daudz strādāts, meklējot risinājumus tā pasargāšanai.

Lai arī zilais ūdens un šis koraļļu rifs ir vareni vilinošs, Austrālija ir bagāta arī ar citām dabas pērlēm. Tavā plānā noteikti iekļūs dažādu pilsētu apskate, piemēram, pārsteidzošās Sidnejas vai arī laimīgās Melburnas apmeklējums, bet noteikti neizpaliks arī dažādu dabas brīnumu izpēte. Vērts apciemot 12 apustuļus, no kuriem gan palikuši tikai astoņi, pagozēties kādā skaistā pludmalē vai aplūkot Viļņa klinti.
Foto: Reuters/Scanpix
Vajag apsvērt iespēju doties uz Austrālijas Karidžīnī nacionālo parku vai arī apskatīt savdabīgos brīvdabas baseinus astotnieka formā. Šos un citus interesantus apskates objektus Austrālijā atradīsi te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!