Foto: Alise Lūse
Ja rekordvērtu vietu apskatīšana ir tavā gaumē, apceļojot Lietuvu, vērts doties uz apskates objektu, kas neatrodas nemaz tik tālu no Latvijas robežas, proti, Barstiču akmeni ("Barstyčių akmuo").

Akmens meklējams Puokes ciemā – 20 kilometrus no Žemaitijas nacionālā parka direkcijas apmeklētāju centra Plateļos, pastāstīja Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Dabas tūrisms visiem" vadītāja Alise Lūse, kura tur pati nesen paviesojusies un piekrita ar savu atradumu padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Akmens ir 13,4 metrus garš, 3,6 metrus augsts un 7,5 metrus plats. Arī tā svars ir visai iespaidīgs - tas sver apmēram 680 tonnas.

Foto: ""Purina"

Kā skaidro Lūse, tas tika atklāts 1957. gadā, turklāt pilnīgi netīšām, meliorācijas darbu rezultātā. Tiek uzskatīts, ka akmeni šeit atnesis ledājs no Zviedrijas pirms 13. – 14. tūkstošiem gadu. Pie akmens ir nelielas trepes, līdz ar to akmeni var ne tikai apskatīt, bet arī tajā uzrāpties.

Foto: Alise Lūse

Savukārt, ja vēlies doties dižāko un varenāko akmeņu medībās Latvijā, ielūkojies šajā sarakstā, kurā izcelti apskates vērti dižakmeņi tepat, pie mums.

Informāciju par šo un vēl vairāk nekā 80 dabas takām Kurzemē un Lietuvā tagad iespējams uzzināt arī jaunajā Kurzemes plānošanas reģiona sagatavotajā Dabas taku ceļvedī, kas atrodams šeit un, sākot ar maija nogali, būs pieejams visos Kurzemes novadu tūrisma informācijas centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!