Foto: Shutterstock
Nedēļas nogale un pāris atvaļinājuma dienas vai kāda svētku diena ir pilnīgi pietiekams laiks, lai izvēdinātu galvu un dotos nelielā ceļojumā. Kā vēsta kalendārs, šogad valsts brīvdienu būs diezgan daudz, un tās pārsvarā iekrīt pirmdienās vai piektdienās, tāpēc, ar nelielu plānošanu jau tagad, iespējams gada laikā apceļot visai daudz skaistu vietu, nemaz neiztērējot ikgadējo atvaļinājumu.
Foto: Shutterstock

Lūk, "TurismaGids" idejas, kā papildināt brīvdienu skaitu un kurp doties īsos, bet skaistos ceļojumos!

Lieldienas: 14. aprīlis – 17. aprīlis

Foto: Shutterstock

Lieldienas ar Lielo piektdienu veido četras brīvdienas, kad nevajag izmantot atvaļinājumu, lai dotos atpūtā. Savukārt, ja paņemsiet brīvas vēl četras atlikušās darba nedēļas dienas klāt, jau sanāks kārtīgs 10 dienu atvaļinājums.

Šis ir labs laiks, lai brauktu baudīt pavasari, piemēram, Portugāles galvaspilsētā Lisabonā – apskatīt "25. aprīļa" tiltu un izstaigātu kalnaino pilsētu, vakarā atpūšoties kādā no jaukajiem restorāniem – vienvārdsakot, baudot dienvidu pavasara reibinošo skaistumu. Aprīļa vidū Portugāles galvaspilsētā gaisa temperatūra mēdz iesilt līdz patīkamiem 20 un vairāk grādiem, kā arī lielākoties spīd saule, tādēļ ielu kafejnīcas ir pilnas jaukā laika baudītāju, raksta "Focus.de". Vairāk par to, ko apskatīt skaistajā Lisabonā, lasiet šeit.

Foto: Shutterstock

Tāpat šis ir īstais laiks, lai dotos uz Holandi apreibt no ziedu smaržas lielākajā pasaules dārzā. Keukenhofas ziedu dārzs jau pašlaik gatavojas, lai marta vidū vērtu vārtus apmeklētājiem un apburtu ar pasakaino sīpolpuķu krāsām un smaržām. Jāpiebilst, ka ikgadējā ziedu parāde šogad paredzēta 22. aprīlī. Vairāk lasiet šeit.

Darba svētki: 1. maijs

Foto: Shutterstock

4. maijs: Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena

Foto: Shutterstock

Jāņi: 23. un 24. jūnijs (+25. jūnijs)

Foto: Shutterstock

18. novembris: Latvijas Republikas proklamēšanas diena (17. līdz 19. novembris)

Foto: Reuters/Scanpix

Ziemassvētki: 24. līdz 26. decembris (+23. decembris)

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!