Foto: Shutterstock
Vēlēšanās nokļūt biedējošā augstumā un baudīt krāšņu skatu? Tad jāsāk pakot somas un jādodas uz Šveici, jo tur iespējams izbrauciens ar liftu kalnos jeb "Hammetschwand lift", kas interesentus priecē ar īpaši izteiksmīgiem skatiem.

Lifts, kas paver iespaidīgu skatu uz Alpiem, sniedzas 153 metru augstumā. Tas piedāvā atpūtniekiem uzšauties gaisā gluži kā raķetē, iespaidīgo augstumu līdz kalna virsotnei, proti, gandrīz 1130 metrus virs jūras līmeņa, mērojot mazāk nekā minūtē.
Šis tūristu piesaistes objekts varenajos kalnos ļaudis priecē jau no 1905. gadā. Oriģināli lifts tika būvēts, lai dotu iespēju cilvēkiem aplūkot skaisto Lucernas ezeru, kas atrodas turpat, netālu. Laika gaitā lifts ir uzlabots – gan tā veidols, kas tagad klāts stiklā, gan arī brauciena ātrums, skaidro "Atlas Obscura". Kā min "Culture Trip", tas ir augstākais brīvdabas lifts visā Eiropā. Turklāt lielisks piedzīvojums būs gan pats brauciens, gan skaisto skatu baudīšana no kalnu virsotnes.

Ja sanācis paviesoties Šveicē un ir vēlēšanās izbaudīt kalnu maģiju, vērts apsvērt ideju par izbraucienu ar vienu no stāvākajiem funikulieriem Eiropā, tomēr, ja šādi izbraucieni neiet pie sirds, pietiks vien ar pastaigu taku Šveicē, kas pavisam noteikti patiks asu izjūtu cienītājiem un liks asinīm patīkami pavārīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!