Foto: instagram.com/gabri_braglia
Viens no ceļotāju un dabas baudītāju iecienītākajiem apskates objektu veidiem ir ūdenskritumi. Taču, vai kādreiz biji domājis, ka ūdenskritumus var novērtēt ne tikai acīm, bet arī tajos uzrāpties? Iepazīstinām tevi ar "Buatong" jeb "Lipīgo ūdenskritumu" Taizemē, kurā pats var viegli uzkāpt.

Neparastā vieta atrodas uz ziemeļiem no kalnainās pilsētas Chiang Mai. Ūdenskritumu ieskauj apburoša ainava, kuras zaļums kontrastē ar tā baltajiem akmeņiem, taču galvenokārt šo vietu īpašu padara fakts, ka jebkuram apmeklētājam ir iespēja uzkāpt līdz pat ūdenskrituma augšai, rāpjoties pretim ūdenim.

Parasti ūdenskritumu akmeņi ir slideni, taču šeit situācija ir teju vai pretēja – uz tiem ir izveidojies minerālu slānis, kas tos parada drīzāk lipīgus, nepakļaujot cilvēku iespējamām traumām. Ceļošanas blogā "Tieland to Thailand" tiek minēts, ka, uzkāpjot uz akmeņiem, rodas sajūta, ka tā ir lielizmēra sacietējusi švamme.

Dažas vietas var šķist patiesi stāvas, taču, atrodot atbalsta vietu kājai, nav jābaidās par noslīdēšanu lejā. Gluži kā Zirnekļcilvēks no filmas ar tieši tādu nosaukumu! Lai varētu izjust ūdens plūsmu ap sevi, esot ūdenskrituma vidū, nav pat jākāpj tieši uz akmeņiem, jo var atrast ērtākas vietas starp tiem. Drošības un ērtības labad gar malām ir arī virves, pie kurām turoties, var turpināt ceļu augšup.

Arī ūdens šeit ir dzidrs un, kā minēts "My Chiang Mai Tour", arī patīkami vēss. Ūdenskritumu iespējams apmeklēt kopš 1994. gada. Neskatoties uz to, ka nav izveidotas speciālas vietas, kurās peldēties, papildus ūdens relaksācijai ūdenskrituma vidū, var izmantot iespēju papeldēties lejas daļā.

A post shared by Katie Leonard (@keleonard2) on Mar 6, 2018 at 12:49am PST

Šajā rakstā vari iepazīties tuvāk ar latviešu ceļotāju piedzīvojumiem Taizemē.

Runājot par ūdenskritumiem, Iguasu ūdenskritums, kas atrodas Iguasu nacionālajā parkā, Brazīlijas pilsētā Paranas štata un Argentīnas Misiones provinces teritorijā, ir lielākā ūdenskritumu sistēma pasaulē, uz kuru ik gadu dodas vairāk nekā miljons tūristu. Patiesībā tur ir vairāki ūdenskritumi, kas sadala upi augšējā un apakšējā Iguasu. Lielākā daļa upes šķērso Brazīliju, savukārt lielākā daļa ūdenskritumu atrodas Argentīnas pusē. Plašāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!