Foto: Publicitātes attēli
Tiem, kas alkst pēc jaunu un visai interesantu vietu atklāšanas, ilgi vairs nebūs jāgaida – tapuši plāni, lai Londonā izveidotu baseinu, kas aizņem visu jumtu, un paver 360 grādu skatu uz pilsētu.

Plānus par ēkas "Infinity London" un tās baseina būvniecību atklājusi kompānija "Compass Pools". Uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka šīs būves koncepts ir unikāls – tā būšot pirmā ēka pasaulē ar šāda tipa baseinu, kas aizņem visu jumtu, radot neparastu skatu.

Baseins būs ierīkots uz 55 stāvu ēkas, kur plānota arī pieczvaigžņu viesnīca, un tā ietilpība mērāma 600 000 litros. Baseina sienu un arī daļēji grīdas būvniecībā plānots izmantot caurredzamu materiālu, paverot unikālus skatus gan pašiem peldētājiem, gan arī tiem, kas atrodas zem viņiem. Turklāt naktī šo baseinu plānots izgaismot, kas paredz ka tas uz pilsētas fona spīdēšot gluži kā dārgakmens.

Foto: Publicitātes attēli

Daudzi ļaudis gan prāto, kā iespējams šādā baseinā iekļūt. Kā skaidro pārstāvji, risinājums ir diezgan sarežģīts – tiks izveidotas zemūdens durvis apvienojumā ar rotējošām spirālveida kāpnēm, kas paceļas no baseina grīdas, kad kāds vēlas iekļūt vai izkļūt.

Kā minēts CNN, ja viss noritēs veiksmīgi, baseina būvniecība varētu sākties 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!