Foto: instagram.com/itsbetterinthailand
Pavisam ainaviskā vietā Taizemē meklējami skaisti tempļi. Lai ari ceļš līdz tiem nav vienkāršs, tas pavisam noteikti sniegs gandarījumu.

Vieta, ko mēdz dēvēt par "Wat Chalermprakiat", ir apbrīnas vērta. Tur, aptuveni 800 metrus augstā klintī, satupuši vairāki tempļi.

Šīs vietas labiekārtošana un apbūve sākta 2004. gadā, kad vietējie mūki vēlējās atzīmēt sava diženā karaļa nāves 200. gadadienu. Tiesa, ņemot vērā ekskluzīvo vietu, būvniecība un labiekārtošana ilga vairākus gadus, tomēr gala rezultāts ir visai iespaidīgs.

View this post on Instagram

A post shared by It's better in Thailand (@itsbetterinthailand) on Jul 11, 2018 at 5:00pm PDT

Lai iepazītu ievērojamos tempļus tuvāk un pabūtu šajā maģiskajā vietā, nāksies diezgan piepūlēties. Kā minēts "Go to Thailand", automašīna jāatstāj pakājē, bet tālāk jāiegādājas ieejas biļete un jāpiesakās transportam, kas uzved nedaudz augstāk. Pēc pāris minūšu brauciena, kas ir visai līkumots, auto apstājas un tālāk veicamais ceļš jāmēro kājām. Taka, kas ved augšup pa klintīm, nav sevišķi viegli pievarama, bet tomēr galamērķi sasniegt nav neiespējami. Te gan lielu lomu spēlē laikapstākļi – ja laiks ir patīkams un sauss, problēmām nevajadzētu rasties, ko nevar teikt par pretējo, kad nāksies pacīnīties ar lietu, slidenām nogāzēm un dubļiem.

Kad pēc gara kāpiena sasniegts galamērķis, skatam paveras neiedomājami un zaļi plašumi, kas stiepjas kilometriem tālu, kā arī, protams, labi saredzamie smailie tornīši, kas uzslieti klints stāvajās nogāzēs. Patīkamu atmosfēru piešķir arī maigs vējš, kas viegli šūpo tempļos un to apkārtnē sakārtos zvaniņus. Miers, kas sajūtams augšā, ir vārdos neaprakstāms.

Lai arī cik grūts būtu ceļš uz šiem tempļiem, kā minēts tūrisma ceļvedī "Lampangth", pūles ir tā vērtas jebkurā gadījumā – arī tad, ja neesi budists vai ar reliģiju sevi nesaisti vispār.

Kur vēl pabūt, ja ceļi veduši uz Taizemi, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!