Sagano bambusu mežs, kas pazīstams arī kā Sagano bambusu birzs, ir gleznaina aleja, kas sastāv no tūkstošiem bambusa koku, kas sniedzas debesīs. Šis ir viens no visvairāk apbrīnotākajiem dabas objektiem Japānā. Bambusu mežs atrodas uz rietumiem no Kioto (Kyoto) pilsētas, Arašijama (Arashiyama) parkā, ziņo portāls udivitelno.com.

Lielo popularitāti mežs ieguvis ne tikai tāpēc, ka tas ir neparasti skaists, bet arī tāpēc, ka tajā ir dzirdamas īpašas skaņas, kas rodas bambusa stublājiem saskaroties ar vēju. Sagano meža apmeklētāji stāsta, ka šī skaņa vairāk atgādina mūziku, kas nomierina un sniedz harmoniju.

Bambusu meža platība ir 16 kvadrātkilometri, pa kuriem vijas mazas taciņas ar vecu bambusu stublāju margām abās pusēs. Šajā mežā, tāpat kā visā Japānas teritorijā galvenokārt aug bambusa suga "Moso", kura nāk no Ķīnas un rāda neredzētus augšanas rekordus – vienā mēnesī bambusa augs var sasniegt 20 metrus garumā un 20 centimetrus diametrā. Paši lielākie stublāji sasniedz pat 40 metru augstumu un 35 centimetru diametru.

Sagano mežu izveidoja mūks, dzejnieks un dārza mākslas meistars Muso Soseki 14. gadsimtā. Viņš izveidoja ne tikai apbrīnojami skaisto mežu, bet arī dīķi, kuram apvijušies apkārt nelieli celiņi, kreisajā pusē atrodas baznīcas un labajā – kalni.

Austrumu valstīs bambuss ir īpašs augs – Indijā tas tiek uzskatīts par draudzības simbolu, Ķīnā – simbols ilgam mūžam, un Japānā iedzīvotāji uzskata, ka bambusa koki pasargā no ļaunajiem gariem, tādēļ ne velti daudzus tempļus ieskauj šie augi. Sagano meža apkārtnē no bambusa stublājiem tiek darināti grozi, kastes un pat trauki.

Bambusa koki visu gadu paliek nemainīgi zaļi, tāpēc uz šo mežu var doties ekskursijā jebkurā laikā. Ikviens, kurš grib nesteidzīgi baudīt bambusa skaisto stublāju šūpošanos vējā un klausīties harmoniskās un neparastās skaņās, ir aicināts apmeklēt šo brīnumaino vietu. Mežu var izstaigāt vien 15 – 20 minūtēs, taču emocijas saglabāsies uz ilgu laiku.

web

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!