Foto: instagram.com/finnlough
Skaidrs ir viens – ne laiks, ne arī cilvēku izdoma nestāv uz vietas, un tas attiecināms arī uz tūrisma nozari. Aizvien biežāk ceļotājiem tiek piedāvāta iespēja pēc iespaidiem bagātas dienas atgūt spēkus nevis parastos numuriņos, bet neparastās naktsmītnēs, kuras dod iespēju brīvdienām piešķirt asumiņu. Vienas no vietām, kas ietilpst savdabīgāko kategorijā, ir burbuļteltis – kupolam līdzīgas viesnīcas, kurās ierobežotā vietā ietilpināts viss nepieciešamais.

Runājot par neparastākajām naktsmītnēm, saraksts ir visnotaļ garš. Kā piemēru var minēt viesnīcu ceļamkrānā, kas atrodama Dānijā, Kopenhāgenā, vai Maldīvu salās esošā viesnīca, kas pilnībā pārklāta ar ūdens segu. Pieminēšanas vērts ir arī brīvdienu namiņš Kalifornijā, kas atgādina čiekuru, un milzu "kartupelis" Aidaho štatā, kura necilā ārpuse nebūt neliecina, ka iekšā slēpjas īstena interjera pērle. Par šīm un vēl citām neparastām viesnīcām dažādos pasaules nostūros lasi šeit.

Taču šoreiz vērsīsim uzmanību piecām vietām pasaulē, kur iespējams ļauties saldam miegam zem miljoniem zvaigžņu. Starp citu, divas no burbuļteltīm atrodas Latvijā!

Piecu miljonu zvaigžņu viesnīca Īslandē

View this post on Instagram

A post shared by Galen Cutter (@galencutter) on Oct 28, 2019 at 12:21pm PDT

Ja vēlies doties uz Īslandi un savām acīm skatīt ziemeļblāzmu, iespējams, burbuļtelts viesnīca ir tieši tas, kas tev nepieciešams. Viena no šādām ir "Buuble" jeb Piecu miljonu zvaigžņu viesnīca, kura atrodas meža biezoknī. Lai to sasniegtu, būs jādodas aptuveni divu stundu braucienā no Reikjavīkas.

Nonākot galamērķī, iespējams izvēlēties starp vairākiem "burbuļiem", taču visi kā viens ir aprīkoti ar siltumiekārtām, elektrības padevi un guļvietu debesu vērošanai vai saldam miegam. Lai gan ziemeļblāzmu ieslēgt un izslēgt nav iespējams, pilnībā garantēt plāna izdošanos nevar. Taču arī tad, ja neizdosies to redzēt, apkārtne ir gana ainaviska, lai dotos pastaigās un baudītu izolētību.

Lai uzzinātu vairāk par Īslandi, ieskaties šajā intervijā – tur ledāju gide Lelde Švinka atklāj, kādas vietas tūristiem ieteiktu apskatīt un ko vajadzētu zināt par īslandiešu humoru.

Burbuļtelts Ziemeļīrijā

View this post on Instagram

A post shared by Finn Lough (@finnlough) on Oct 1, 2019 at 3:42am PDT


Tā kā ar Latvijas laikapstākļiem arī vasarās nekad neko nevar zināt, lai piepildītu savu bērnības sapni – gulētu zem zvaigznēm, var doties uz Ziemeļīrijas viesnīcu "Finn Lough", kura piedāvā iespēju nakšņot apaļajās burbuļteltīs.

Vieta atrodas ezera krastā, un piedāvā iespēju palikt luksusa klases neprastajās naktsmājās. Katrā "burbulī" pieejama gultasvieta, kā arī vannasistaba, piedāvājot visu nepieciešamo romantikas baudītājiem. Tāpat "numuriņš" aprīkots ar klubkrēsliem un teleskopu, lai vērotu notiekošo debesīs.

Kuras trīs vietas Ziemeļīrijā iesaka apskatīt tūristiem, lasi šajā rakstā.

Burbuļtelts Bulduros

Jau vairākkārt esam rakstījuši par neparastām un ideju pārpilnām viesnīcām un naktsmītnēm, arī tepat Latvijā, piemēram, par nelieliem un romantiskiem namiņiem vai mājiņām koku zaros. Tomēr, iespējams, viena no neparastākajām Latvijas naktsmītnēm atrodama pavisam netālu no Rīgas, Bulduru privātmāju rajonā Jūrmalā. Tā ir kupoltelts ar caurspīdīgu jumtu, kur guļot var vērot gan zvaigznes, gan sniegpārslu krišanu ziemā, gan klausīties priežu šalkās.

"Ideja radās pilnīgi nejauši, skatoties kādu interneta lapu ar "Top 10 unusual places to stay" vai ko tamlīdzīgu. Ideja par gulēšanu ērtā gultā, vērojot apkārtni vai zvaigznes, likās ļoti interesanta, un "burbulis" šķita kaut kas tāds, ko reāli arī varētu realizēt (cita ideja bija spoguļstikla kubs, bet to realizēt būtu daudz sarežģītāk)," stāsta idejas autors Mikus Gerliņš.

Šī ideja viņam ienākusi prātā brīdī, kad pats bijis bez darba, tāpēc pieticis laika, lai izveidotu biznesa plānu, ko Mikus iesniedzis Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajai atbalsta programmai uzņēmējdarbības uzsākšanai. Plāns apstiprināts, un jau pēc pusgada (2016.gada rudenī / ziemā) telts bija uzņēmīgā jūrmalnieka rīcībā.
Lasīt vairāk

Nakšņošana zem klajas debess Viļakas novadā

Foto: Privātais arhīvs

Viļakas novada Susāju pagastā atrodama kāda neparasta naktsmītne ar nosaukumu "Million star hotel" jeb tiešā tulkojumā no angļu valodas – miljons zvaigžņu viesnīca. Kas tajā tik neierasts? Tā piedāvā interesentiem nakšņot īpašā burbuļteltī un raudzīties zvaigžņotajās debesīs.

Burbuļtelts saimniece ir Santa Komane, kura "Tūrisma Gidam" pastāstīja, ka šo ideju nostiprināja pavasarī, kad tika izsludināts Viļakas novada jauno uzņēmēju konkurss. "Vēlējos piedalīties un novadā uzsākt jaunu pakalpojumu. Sākumā domāju par stikloto namiņu, kurā nakšņot un vērot debesis, kā tas ir Norvēģijā, taču apstājos pie būvniecības jautājumiem. Izzinot vairāk netradicionālas nakšņošanas iespējas pasaulē, ievēroju burbuļtelti un to, ka Latvijā ir tikai divi šādi pakalpojuma sniedzēji. Daudz konsultējos ar Liepājas puses "Austrumu forts", kas ieteica man uzrunāt Jūrmalas burbuļtelts īpašnieku. Uzrunāju, uzzināju, ka burbulis ir pārdošanā un likās, ka šī ir mana iespēja. Aizbraucu ciemos, apskatījos burbuli un man patika. Arī projekta komisijas locekļi to novērtēja un jau jūlija beigās uzstādījām pirmo burbuli Latgalē. Ticu, ka laukos jauniešiem ir iespējas realizēt nestandarta idejas! Vajag tikai uzdrīkstēties, turklāt, ja bail, tad jāsazinās ar tādiem "dullajiem", kas to jau dara un jāsmeļas iedrošinājums!"

Lasīt vairāk

Nakšņošana 'burbulī' Francijā

Foto: instagram.com/coolstays

Arī Latvijas klimatiskajos apstākļos siltās vasaras naktīs var izbaudīt gulēšanu "zem zvaigznēm", taču mūsdienās ir uzbūvētas viesnīcas, kurās līdzīgu sajūtu gūt visa gada garumā. Uzņēmums "Attrap Rêves" piedāvā iespēju pārnakšņot labiekārtotā, caurspīdīgā kupolā un izbaudīt neparastu atpūtu dabā.

Ģimenes uzņēmumam, kurā darbojas māsa, brālis un mamma, pieder šādi kupoli dažādās vietās ap Marseļu Francijā, vēsta "Forbes". Pēc skata tie ir ļoti līdzīgi, taču atšķiras interjers, sienu caruspīdīgums, arī izmantotie materiāli – lielākoties tie ir dabai draudzīgi un pārstrādāti. Lai būtu vieglāk orientēties, tiem doti dažādi nosaukumi, piemēram, "Love Nature", "Zen", "1001" u.c. Kupoli teritorijā izvietoti tā, lai viesiem nebūtu vienam otru jāsatiek un varētu baudīt netraucētu atpūtu.

Populārākā vieta, uz kuru doties, ir kalnainā meža teritorijā (Allauch), taču kupolu viesnīcas atrodamas vēl arī citās vietās tuvējā apkārtnē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!