Foto: Shutterstock
Parks Taizemē, kas plašāk pazīstams pēc nosaukuma "Phaya Thaen Public Park", ir saistošs vairāku iemeslu dēļ, tomēr milzu krupis, kas stiepjas piecstāvu mājas augstumā, uzmanību piesaista visvairāk.

Milzīgais krupis nav vien lielizmēra ekspozīcija, ko var aplūkot no ārpuses – tajā var arī ieiet. Iekštelpās iespējams iepazīties ar tūrisma iespējām apkārtnē, kā arī vairāk uzzināt par pašu krupi un ap to apvīto leģendu.

Klīst nostāsti, ka reiz Krupju princis runājis ar Lietus dievu par zemes applūšanu. Abi vienojušies, ka ja cilvēki uz zemes vēlēsies lietu, gaisā tiks palaistas raķetes. Un tā šī leģenda iesakņojusies cilvēku prātos tik spēcīgi, ka ik gadu maijā šajā parkā notiek grandiozs raķešu festivāls ("Bun Bang Fai"), kur vietējie iedzīvotāji nežēlo raķetes tik ļoti vēlamajam lietum. Interesanti, ka šī leģenda atspoguļojas arī citās parka skulptūrās, kurās integrētas raķetes, skaidrots populārajā tūrisma ceļvedī "Culture Trip".

Tomēr, atgriežoties pie paša krupja, tas ir interesants vēl kāda iemesla dēļ. Apmeklētāji var doties uz abinieka muti, kur ierīkota skatu platforma. Varens skats garantēts!

Protams, krupis ir tikai viens no savdabīgā parka elementiem. Parkā atrodas arī milzu tradicionālu radījumu skulptūras, mūzikas instrumentus spēlējošas vīriešu skulptūras, kā arī dejojošu dāmu saime un citi.

Foto: Shutterstock

"Tūrisma Gids" atgādina, ka no šī gada pavasara Latvijas pilsoņiem ieceļošanai Taizemē līdz 30 dienām vīza nav nepieciešama, ja ieceļošanas mērķis valstī ir tūrisms. Ko vēl apskatīt, ja plāno doties uz šo zemi, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!