Foto: instagram.com/coolstays
Arī Latvijas klimatiskajos apstākļos siltās vasaras naktīs var izbaudīt gulēšanu "zem zvaigznēm", taču mūsdienās ir uzbūvētas viesnīcas, kurās līdzīgu sajūtu gūt visa gada garumā. Uzņēmums "Attrap Rêves" piedāvā iespēju pārnakšņot labiekārtotā, caurspīdīgā kupolā un izbaudīt neparastu atpūtu dabā.

Ģimenes uzņēmumam, kurā darbojas māsa, brālis un mamma, pieder šādi kupoli dažādās vietās ap Marseļu Francijā, vēsta "Forbes". Pēc skata tie ir ļoti līdzīgi, taču atšķiras interjers, sienu caruspīdīgums, arī izmantotie materiāli – lielākoties tie ir dabai draudzīgi un pārstrādāti. Lai būtu vieglāk orientēties, tiem doti dažādi nosaukumi, piemēram, "Love Nature", "Zen", "1001" u.c. Kupoli teritorijā izvietoti tā, lai viesiem nebūtu vienam otru jāsatiek un varētu baudīt netraucētu atpūtu.

Populārākā vieta, uz kuru doties, ir kalnainā meža teritorijā (Allauch), taču kupolu viesnīcas atrodamas vēl arī citās vietās tuvējā apkārtnē. Plašāk lasi te, bet ar dažādām Francijas pilsētām un to apskates vietām iepazīsties šajā rakstā.

"Culture Trip" vēsta, ka šāda nakšņošana ir lieliska alternatīva tiem, kuri vēlas doties pārgājienos, bet ekstrēmu guļvietas meklēšanu labprāt aizstātu ar komfortu. Visās "mājiņās" ir ievilkta elektrība un ūdens, kā arī katrai viesu kompānijai ir atsevišķa higiēnas telpa.

"Attrap Rêves" mājaslapā vēstīts, ka viena nakts šādā kupolā maksā no 109 līdz 249 eiro, (atkarībā no sezonas un izvēlētās mājiņas), cenā iekļautas arī brokastis. Tāpat visi viesi var izmantot iespēju ieskatīties teleskopā, kas atrodas blakus kupolam. Ja ir vēlēšanās izbaudīt vēl kādus spa priekus, par attiecīgu samaksu var noīrēt arī džakuzi vai noorganizēt masāžas seansu.

Viena no neatņemamām ceļojuma sastāvdaļām ir apmešanās viesnīcā – vietā, kurā sakopot spēkus pēc garas dienas, lai saullēktā varētu doties jaunu piedzīvojumu medībās. Mūsdienās arvien populārākas kļuvušas viesnīcas, kuras savā būtībā kardināli atšķiras no "standarta" palikšanas vietām, un tas braucienam var piešķirt papildus nepieredzētas izjūtas. Plašāk par dažādām interesantām viesnīcām pasaulē lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!