Foto: Shutterstock

Spānija ir valsts, kurā katrs var atrast savai gaumei atbilstošu atpūtu. Vēsturiskas pilsētas, plašs kulinārais piedāvājums, elpu aizraujoši skati, kā arī atpūta dabā un kūrortos – to visu iespējams izbaudīt saulainajā zemē, un ne vienmēr jādodas uz valsts slavenākajām vietām. "Booking" apkopojuši septiņus noslēpumainus, taču ne mazāk interesantus Spānijas galamērķus, kurus iespējams iekļaut nākamajā braucienā.

Ronda un romantika


Ronda un romantika iet roku rokā. Šī antīkā pilsēta, kas radusi sev vietu laika zoba sagrauztu klinšu virsotnē un kuru divās daļās sašķeļ varenais "El Tajo" kanjons, dāvās galvu reibinošas ainavas gan tev, gan otrajai pusītei. Dodieties pāri tiltam "Ponte Nuevo", vērojot iespaidīgo šauro aizu iesniedzamies dziļumā zem kājām, un izziniet viduslaiku mauru mistērijas pilī "Palacio del Rey Moro". Iemīlēties Rondā, šajā Malagas provinces iespaidīgākajā pilsētā, ir pavisam viegli.

Vairāk par Rondas apskates vietām lasi šeit.

Žirona un vēsture

Foto: Shutterstock


Žirona pārsteidz ar romānikas un gotikas stila ēkām, arābu pirtīm, ebreju kvartālu un vēl, un vēl. Žirona ir maza pilsēta ar lielu kultūras mantojumu, turklāt šeit vairākās vietās tika filmēts arī seriāls "Troņu spēles". Pastaigāties pa Žironas centru ir gluži kā aizceļot atpakaļ laikā – viduslaiku ielas paver skatam katalāņu kultūras bagātības ik uz stūra. Nepalaid garām vēsturisko katedrāli, baznīcas, bruģētās ieliņas, muzejus un galerijas. Katram mūrim un arkai ir savs stāsts.

Ko vērts redzēt Žironā, uzzini šajā rakstā.

Logronjo un vīna degustācijas


Logronjo ziemeļu klimats ir lieliski piemērots vīnogu audzēšanai. Šeit iespējams doties uz lēzenajiem pakalniem un apmeklēt vīna darītavu, lai uzzinātu visu par "Rioja" – pasaulslaveno spāņu sarkanvīnu. Dodies pastaigā pa skaistajiem laukiem, atklājot vīna noslēpumus. Ja savā vīna atklāšanas ceļojumā vēlies izbaudīt vēl ko citu, apskati informāciju par vietējiem spa, kuros tiek piedāvātas procedūras ar vīnu, pēc kurām, iespējams, sapratīsi romiešu teiciena "in vino veritas" – "vīnā ir patiesība" būtību.

Logronjo ir lieliski piemērots galamērķis vīna un ēdiena baudīšanai, bet tas ir arī fascinējošu kultūras pieminekļu un elpu aizraujošu ainavu pārpilns.

Segovija un pilis

Ar katru soli, kuru spersi, atklājot šo apburošo pilsētu, nokļūsi aizvien senākā pagātnē. Viduslaiku karaļu, Romas imperatoru un mauru sultānu atstātās pēdas joprojām ir redzamas mūsdienu Segovijas mantojumā. Daudzi pilsētas dārgumi ir saglabāti nevainojamā stāvoklī, un pilis šķiet dzīvības pilnas. Segovijas apburošo piļu saraksta augšgalā atrodas Alkazara pils. Klīst runas, ka Volts Disnejs izstrādāja Dusošās skaistules pils modeli, iedvesmojoties no šīs skaistās celtnes. Lai arī tas būtu fakts vai tikai pasaka, brīnumskaistā Segovija atstās iespaidu.

Orotava un zvaigžņu vērošana

Foto: Shutterstock


Lieliski piemērota vieta, kur apcerēt kosmosu, ir "Teide" (ielūkojies šeit un izlasi ekskursiju uz šo vietu). Krēslas stundā pievienojis zvaigžņu vērošanas ekskursijai no "La Orotavas" un vēro debesu izplatījumu. Kamēr skatīsi debesu ķermeņus, ekskursijas eksperti sniegs par tiem paskaidrojumus.

Vairāk par Kanāriju salu pilsētu Orotavu uzzini šajā rakstā.

Santjago de Kompostela un gardēžu ēdieni


Ja tava vājība ir ēdiens, Santjago de Kompostela apmierinās apetīti. Saka – kaut kam iespējams noticēt vien tad, ja to redz, bet šeit noticēt var tikai tad, ja to pagaršo! Santjago de Kompostela ir īsta gardēžu paradīze. Svētā Jēkaba ceļa galapunktā tevi gaidīs saklāts galds, kurā celti iecienītākie vietējie ēdieni – gliemenes sarkano piparu mērcē, zaļie "Padrón" pipari ar rupjā sāls pārslām un Galīsijas gastronomisko izvirtību kronis – "pulpo a la gallega" jeb sulīgs astoņkājis ar saldo vai aso papriku.

Kuenča un svaigs gaiss


Piekļāvusies klinšu virsotnei, Jukaras un Huekaras upes kanjonu ieskauta, šī apburošā pilsēta, šķiet, paceļas no pašas ielejas dziļumiem. To rotā slavenās "Nokarenās mājas", kas ir izvirzījušās gaisā pāri klinšu malai. Dodoties nedaudz ārpus pilsētas, varēsi atrast dažādus pastaigu maršrutus, kuru laikā izkustināt kājas un aktivizēt plaušas. Pa ceļam varēsi izvēlēties virsotnes, kalnu pakājes, takas gar upi, prērijas un daudzus citus dabas veidojumus, ko apskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!