Foto: Shutterstock

Vai zināji, ka Ziemeļīrija ir filmēšanas vieta amerikāņu drāmas seriālam "Troņu spēle" (Game of Thrones)? Tieši šobrīd iznāk seriāla 5. sērija, kurā ir redzamas vairākas skaistas vietas Ziemeļīrijā, tāpēc šis ir īstais brīdis, lai dotos izpētīt šo skaisto valsti.

Portālā www.telegraph.co.uk ir apkopota informācija, kur doties un ko apskatīt Ziemeļīrijā, kuri ir labākie bāri, populārākie restorāni un mājīgākās viesnīcas.

Nokļūšana

Izvēlies lidojumu uz Belfāstas starptautisko lidostu (Belfast International Airport) - www.belfastairport.com vai uz Džordža Besta Belfāstas pilsētas lidostu (George Best Belfast City Airport) - www.belfastcityairport.com

Kur palikt

Luksus viesnīca: Merkantes viesnīca (Merchant Hotel) ir vieta, kuru izvēlas slavenības. Šeit būs pieejama plaša SPA zona, trenažieru zāle uz viesnīcas jumta, sauna, tvaika pirts un milzīga burbuļvanna ar īpašu skatu uz Belfāstas pilsētu.

Vairāk informācijas: themerchanthotel.com

Vidējas klases viesnīca: Ja vēlies palikt eleganti atjaunotā 19. gs. muižā, tad tev būs jādodas uz Ziemeļīrijas centru un jāapmetas gleznainajā Sperrina kalnu reģionā, Ardtara lauku mājā.

Vairāk informācijas: ardtara.com

Budžeta viesnīca: Taras namiņš ir 4 zvaigžņu viesnīca Belfāstā. Tā būs kvalitatīva, stilīga un grezna, ar draudzīgu un izpalīdzīgu personālu, kā arī jaukiem un saules izgaismotiem numuriņiem. Šī viesnīca ir daudz patīkamāka un mājīgāka nekā daudzas citas apkārtnē esošās viesnīcas par krietni lielāku cenu.

Vairāk informācijas: www.taralodge.com

Pirmā diena

09:00

Pēc agrām brokastīm dodies uz slaveno Titānika muzeju un pavadi pāris stundas, klīstot pa pasaules lielāko muzeju, kas veltīts nogrimušajam kuģim. Muzejā ir 10 galerijas sešos stāvos, kurās var apskatīt gan Titānika plānojumu, celtniecību, traģisko nogrimšanu, kā arī tā atrašanu Atlantijas okeāna dzīlēs.

Pusdienlaiks

Dodies uz Ulstera brīvdabas muzeju (Ulster American Folk Park), kurā uzzināsi par īru emigrantu, kas reiz devās uz ASV. Muzejā ir apskatāms, ko daudzi tūkstoši emigranti piedzīvoja pirms un pēc Atlantijas okeāna šķērsošanas.

Vari ieturēt šeit pusdienas.

Foto: Shutterstock

16:00

Brauc uz ziemeļrietumiem un apskati vienu no sešām Ziemeļīrijas grāfistēm – Londonderiju (County Londonderry).

Šeit tu varēsi baudīt skaisto piekrasti un gravas, pastaigāties pa augstienēm, lūkoties sulīgajās upju ielejās un dzidrajā ezerā, kā arī apskatīt senos mūrus, kas izturēja aplenkumu un izmainīja Lielbritānijas vēsturi.

20:00

Lec taksometrā un izbaudi gardas vakariņas restorānā Brauns (Browns). Šeit būs viesmīlīga apkalpošana un izcili ēdieni – varēsi nogaršot dažādus vietējos produktus, kā arī izvēlēties izsmalcinātu vīnu no plašā dzērienu klāsta.

Vairāk informācijas: brownsrestaurant.com

23:00

Ja tev vēl netrūkst enerģija, dodies klausīties dzīvo mūziku populārākajā pilsētas bārā – Pīdara O'Donela (Peadar O'Donnells) krogā. Šī ir iecienīta tūristu vieta, jo krogs piedāvā tradicionālo un laikmetīgo dzīvo mūziku, kā arī regulāras, improvizētas vietējo mūziķu uzstāšanās.

Vairāk informācijas: peadars.com

Otrā diena

Foto: Shutterstock

09:30

Pēc lielām brokastīm, dodies uz vienu no lielākajiem dabas brīnumiem pasaulē – Gigantu Ceļu (Giant's Causeway). Zinātnieki apgalvo, ka 37 tūkstošus bazalta kolonnas radīja milzīgs pazemes sprādziens pirms 60 miljoniem gadu, taču vietējie iedzīvotāji zina labāk – kolonnas esot cēlis Skotijas milzis, kas gribēja sakaut vietējo varoni Finnu Makūlu (Finn Mccool).

11:30

Skaistajā ziemeļu piekrastē atrodas Vecā Bušmila viskija darītava (Old Bushmills Distillery). Dodies ekskursijā pa viskija rūpnīcu, uzzini, kā tas tiek darināts un izjūti tā gatavošanas smaržu, kā arī piedalies viskija degustēšanā. Ekskursijas beigās iegriezies viskija veikalā, kā arī dāvanu veikalā, kur atradīsi interesantas preces ar Bushmills uzrakstu.

13:30

Pusdienas vari nobaudīt tuvējā Bušmila restorānā ar mājīgu atmosfēru un skaistu ozolkoka interjeru. Restorānā varēsi nobaudīt vietējos ēdienus – zivis, liellopu fileju, kā arī iemalkot Bushmills viskiju, kas liets no pagrabā esošajām mucām.

Vairāk informācijas: www.bushmillsinn.com

http://premium-wordpress-themes.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!