Tuvojas Ziemassvētki un arvien vairāk cilvēku sāk ilgoties pēc garīgām un skaistām lietām un vietām. Lūk, ēka, kurā vērts ielūkoties pirms svētkiem - Ērkšķukroņa kapela Arkanzasā.

Tai ir 425 logi, kas veidoti no 6000 kvadrātmetriem stikla, turklāt tā atrodas skaista meža ielokā. The Telegraph to nosaucis par vienu no unikālākajām mežu ieskautajām ēkām, kas redzētas, savukārt Amerikas arhitektūras dizaina institūts atzinis par ceturto prestižāko 20. gadsimta celtni ASV. Un tam ir pamats.

Šī ēka ir ieguvusi vairākas arhitektūras balvas, bet kopš tās atklāšanas kapelu apmeklējuši jau vairāk nekā seši miljoni cilvēku.

Ērkšķukroņa kapela atklāta 1980. gadā. Tās dizaina autors ir Jūins Fejs Džons (Euine Fay Jones).

Kapela atrodas Ozarka plato pakājē un ir veidota no stikla, koka un akmens, tādēļ lieliski iekļaujas ainavā.

Tās dizains radīts tā, lai pēc iespējas labāk izmantotu dabisko gaismu un tās radīto brīnišķīgo efektu, laužoties cauri kokiem un radot ēnas, kas mainās atbilstoši diennakts laikam un logu formai, pa kuru tā ieplūst.

Visi, kas kapelā pabijuši, stāsta par mieru, kas tajā pārņem, un īpašo auru. Īpašs ir arī altāris ar krustu, kas, lai arī atrodas ārpus baznīcas, ir loģiska tās daļa, raksta Tripadvisor.com lietotājs, kas pabijis kapelā šī gada oktobrī.

Kapela atrodas uz 62. ceļa, izbraucot no Eurekspringsas (Eureka Springs). Ieeja tajā ir bez maksas, bet tiek pieņemti ziedojumi. No marta līdz novembrim tā darbdienās atvērta no pulksten 9 līdz 17, bet sestdienās līdz pulksten 15.30. Savukārt no novembrī un decembrī kapela apmeklētājiem pieejama no pulksten 11 līdz 16. Janvārī un februārī tā ir slēgta, izņemot īpašus pasākumus un kāzas.

Kapelā piedāvā rīkot arī kāzas. Lai virtuāli izstaigātu baznīcu, spiediet šeit.

Vairāk informācijas: Thorncrown.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!