Tuvojoties galamērķim, nekas neliecina, ka ainava pēkšņi mainīsies - visapkārt zemi krūmi, pa kādam ar pastāvīgo sausumu samierināties gatavam kokam, sarkanas smiltis, līdzenums, bet virs galvas zilas, zilas debesis. Un tad ieraugāt Viļņa klinti (Wave Rock), kas ir neparasts, bet pavisam dabisks akmens veidojums, gluži kā uz burvju mājienu sastindzis okeāna vilnis - ja pateiksiet pareizos burvju vārdus, atdzīvosies un aizskalos!

Šis pārsteidzošais objekts ir apmēram 14 metrus augsts un ap 110 metrus garš. Viļņa klints atrodas Hidenas Dabas parkā (Hyden Wildlife Park) un ir galvenais šī reģiona apskates objekts. Ik gadu to apmeklē ap 140 tūkstošiem tūristu, teikts Placestoseeinyourlifetime.com. Šim dabas veidojumam, protams, ir īpaša nozīme Austrālijas aborigēnu kultūrā, jo iezemieši godājuši un pielūguši majestātisko dabu. 1960. gadā no klints ņemto kristālu analīzē atklāts, ka tie varētu būt aptuveni 2700 miljonus gadu seni – vieni no vecākajiem Austrālijā.

Šī ir ļoti iecienīta vieta, kurp doties pārgājienā vai izbraukumā ar velosipēdu. Turklāt parks ir atvērts un apskatāms visu gadu. Ziņas par klinti un tās apkaimi var izlasīt arī uz visā parkā izvietotajiem informācijas stendiem.

Arī latviete Aija, kas jau gandrīz četrus gadus dzīvo Austrālijā, iesaka apskatīt šīs klintis, kas tik ļoti atšķirsies no visa citur pasaulē redzētā. Vairāk par viņas ieteiktajiem apskates objektiem un izmaksām, dodoties uz sapņu zemi Austrāliju, lasiet šeit.

Nedaudz tālāk atrodas vēl viena īpatnēja klints - "Hippo's Yawn" jeb "Nīlzirgs, kas žāvājas". Šis dabas veidojums tiešām atgādina lielo dzīvnieku ar pavērtu muti. To ieskauj brīnišķīgas savvaļas puķes, piemēram, orhidejas un daudzas citas, kas pie mums sastopamas vien puķupodos, uz palodzes. Ģeologi uzskata, ka šī klints kādreiz bijusi daļa no lielāka akmens veidojuma, teikts parka mājaslapā.

Dabas parkā sastopami arī tikai Austrālijā dzīvojošie zvēriņi – koalas, vombati, ķenguri un putni brīnišķīgās krāsās.

Turpat ir arī vairāki interesanti muzeji – Pionieru muzejs, kurā var izprast, kā pirmie ieceļotāji dzīvojuši Austrālijā; Miniatūras armijas muzejs, kas īpaši patiks mazajiem zēniem; savukārt meitenēm (un ne tikai) patiks Antīko mežģīņu kolekcija. Tāpat parkā ir vairākas alas, kas saistās ar aborigēnu leģendām.

Apkārtnē naktsmājas var atrast vairākās viesnīcās un kempingos. Savukārt tuvākie veikaliņi un restorāni ir Hidenā, bet arī parkā ir sava kafejnīca, kur var nobaudīt ēdienus, kas garšojot kā mājās gatavoti, teikts parka mājaslapā waverock.com.au.

Kā nokļūt Viļņu klintīs?

Dabas parks atrodas 296 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Pērtas un trīs kilometru attālumā no Hidenas (Hyden). Visērtāk tur nokļūt ar privāto auto vai autobusu.

Cik maksā iebraukšana dabas parkā?

Iebraukšanas maksa Hidenas dabas parkā izmaksās 10 Austrālijas dolārus vienam transporta līdzeklim. Šo maksu var samaksāt vai nu pie parka vārtiem, speciālā automātā vai kioskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!