Foto: Publicitātes attēli

Ceļojot pa Igauniju, vērts arī tik ikdienišķu lietu kā naktsmājas pārvērst par piedzīvojumu. Vairākās vietās Igaunijā atrodas desmit spoguļmājiņas - gan jūras krastā, gan meža biezoknī, gan upmalā, atliek tikai izvēlēties vienu no "ÖÖD" piedāvājuma. Turklāt, ja pēc saldā miega prātā iešaujas doma "es arī tādu gribētu!", ir labas ziņas – šādu mājiņu var iegādāties. Sarunā ar uzņēmuma vadītāju Andreass Tīks, šķiet, ka šīs mājiņas varētu būt jaunais Igaunijas "Skype" – tūlīt darbu sāks ražotne ASV, kur pasūtītas jau 15 000 mājiņas!

Tulkojumā "ÖÖD" nozīmē "naktis", un Andreass uzsver, ka spoguļmājiņas ļauj izbaudīt unikālu nakšņošanas pieredzi: "Trīs sienas ir no stikla un spoguļiem, tāpēc, guļot gultā, uz visām pusēm paveras pasakains skats. Gulēt gultā un vērot saulrietu vai saullēktu, ir kas vārdiem neaprakstāms," viņš stāsta.

Ideja pār šādu mājiņu būvēšanu viņam radās kopā ar brāli 2016. gadā: "Toreiz "Airbnb" un "Booking" platformās visi piedāvātie apartamenti bija milzīgi, gribējām kaut ko mazu, omulīgu un intīmu, sapratām, ka jābūvē pašiem! Nebijām neko pat dzirdējuši par "tiny houses" kustību, kas tagad ir ļoti populāra ASV un Skandināvijas valstīs."
Foto: Publicitātes attēli

Sākotnējā doma bija spoguļmājiņas tirgot, lai to jaunie īpašnieki var tās novietot kādā skaistā vietā un izīrēt. Pirmais klients bija kāds labs paziņa, kurš 2016. gada beigās mājiņu novietoja pie jūras, vien 20 kilometru attālumā no Tallinas. Bizness uzņēma apgriezienus, un mājiņas eksportētas uz vairāk nekā 20 valstīm, tās šobrīd ir pat ASV, Meksikā un Ganā.

"Kad sākās pandēmija, daudzi klienti, uztraucoties par nākotni, apturēja pasūtījumus. Mums ražotnē tobrīd atradās piecas mājiņas, un nolēmām, ka varētu intereses pēc tās novietot kaut kur dabā. Pirmo uzstādījām pirms gada, un tagad vairākās Igaunijas vietās ir jau desmit. Līdz gada beigām būs jau 30 mājiņas!" atklāj Andreass.
Foto: Publicitātes attēli
Ar spoguļmājiņu izīrēšanu sokas tik labi, ka nākotnes plānos ir radīt "ÖÖD" naktsmītņu ķēdi: "Visas mājiņas, ko Igaunijā pārdosim, būs daļa no "ÖÖD" zīmola, šo franšīzi pēc tam attīstīsim Skandināvijas valstīs. Šobrīd runājam ar "Hilton" viesnīcu grupu, kas meklē jaunus biznesa sektorus, varbūt izdosies forša sadarbība," priecājas Andreass.
Pagaidām tikai divās spoguļmājiņās pieejama sauna, bet Andreass mierina, ka drīz vien sauna būs visās naktsmītnēs. Katrā mājiņā ir maza virtuvīte ar traukiem, kārtīga tualete un duša, bet ārā labiekārtotas vietas grilēšanai. Visos namiņos ir karstais ūdens, kondicionieris un apkure, bet no wi-fi gan nav ne miņas. Tā vietā ir grāmatas un galda spēles. "Labākais laiks, kad tur palikt, ir slikti laikapstākļi. Iedomājies, ārā gāž lietus, tu guli gultā un baudi šo skatu!"
Cik tad maksā šis prieks? Viena nakts izmaksās teju 200 eiro, bet iegādāties namiņu var par 65 tūkstošiem eiro. Vairāk informācijas par neparastajām naktsmītnēm var lasīt šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!