Foto: Shutterstock

No mežonīgām un vēja plosītām Atlantijas okeāna piekrastes pludmalēm līdz saules lutinātiem Vidusjūras kūrortiem. Tūristu gaumes ir tikpat dažādas, cik Eiropas pludmales. Tieši tādēļ katru gadu LonelyPanet apkopo interesantākās pludmales, kuras vērts apskatīt kaut vienu reizi mūžā.

Kīma līcis (Keem Bay), Īrija

Īrijas mežonīgais Atlantijas krasts slēpj patiesi pasakainu pludmali. Pusmēness formas zelta smilšu līcis ir izpleties skarbo klinšu un zaļo nogāžu pakājē. Pludmalē var sajust ne tikai asās vētras brāzmas, kuras atnes okeāns, bet arī vērot haizivis, kuras ik pa laikam parādās piekrastē.

Foto: Shutterstock

Rauðasandur, Islande

Pludmale, kura nav pārpildīta ar tūristu pūļiem, turklāt satriecoši skaista. To var sasniegt pa līkumotu kalnu ceļu, kurš ved caur Islandes tālāko nostūri (Westfjordos). Tumšās klintis, bronzas krāsas smiltis un gliemeņu čaulas veido spēcīgu kontrastu ar debeszilo ūdeni. Savukārt dienās, kad debesis neklāj mākoņi, paveras skats uz vulkānu.

Foto: Shutterstock

Praia da Arrifana, Portugāle

Algarves vējainajā rietumu piekrastē var vērot Atlantijas okeāna milzīgos viļņus. Zeltainas smiltis, drupās pārvērties cietoksnis un koši zils ūdens regulāri piesaista daudzu tūristu uzmanību. Tieši tādēļ pludmalē ir ierīkotas gan kafejnīcas un restorāni, gan sērfošanas inventāra nomas punkti, kas paver plašas izklaides iespējas.

Foto: Shutterstock

Navagio pludmale, Grieķija

Sarkanu klinšu ielokā atrodas pludmale, kas izskatās kā pastkartēs no Grieķijas. Tā ir ne tikai tūristu iecienīta vieta. Arī fotogrāfi no visas pasaules dodas šurp, lai nofotografēt smilšaino līci, ko ieskauj varenas kaļķakmens klintis.

Foto: Shutterstock

Cala Macarella, Spānija

Pludmale ir balto smilšu un tirkīzzila ūdens paradīze, kuru ieskauj raibas klintis. Pakavveida pludmalē var nonākt tikai ar laivu vai kājām, dodoties garā pastaigā pa priežu un ozolu klātajam klintīm. Tūristi ir ļoti iecienījuši šo gleznaino pludmali, tādēļ jārēķinās – tā nav vieta, kur meklēt vientulību.

Foto: Shutterstock

Plage de Palombaggia, Francija
Pludmale apbur ar savu garo krastu, kuru klāj smalkas kā pūderis smiltis. Savukārt ūdens ir dzidrs kā stikls – īstā vieta, kur ļauties niršanas priekiem. Apkārt paveras brīnišķīgs skats uz kalniem un Vidusjūru.

Foto: Shutterstock

Ar visām pludmalēm var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!