Foto: Shutterstock
Vietas ar kolorītiem sendienu stāstiem var viegli pārvērst jaunās izklaides un tūristu apmeklētās vietās. Tas ir stāsts arī par vietu Lisabonā, kas plašāk pazīstama kā "Rua Nova do Carvalho" jeb Rozā iela.

Agrāk "Cais do Sodré" apglabā, kuras epicentrs ir Rozā iela, pulcējušies jūrnieki, vietējie noziedznieki un vieglas uzvedības sievietes, naktīs pārvēršot ielu par īstenu izklaides paradīzi visai tumšās noskaņās. Ātri vien un šķietami nemaināmi rajons ieguva visai nepatīkamu reputāciju, kas nemainījās gadiem.

Visnotaļ neticami, bet tagad skandalozā Rozā ielas dzīve pārvērtusies līdz nepazīšanai, pārtopot par hipsterīgu pulcēšanās vietu. Lisabonas "sarkano lukturu" rajons sen jau ir pagātnē, bet elektriskajā tonī krāsotā iela tagad ir spilgtāka kā jebkad.

Foto: Shutterstock

Šobrīd tūristi, kas apciemojuši Lisabonu, savā ceļojumā iekļauj arī šīs ielas apskatīšanu. Kvartālā iespējams nobaudīt gardu vietējo ēdienu, iepirkties mazajos veikaliņos, klausīties dzīvo mūziku, kā arī vienkārši baudīt īpašo atmosfēru kā pilnīgi jaunās atpūtas vietās, tā arī autentiskos bāros, kur reiz lustējušies jūrnieki. Lai vai kā – vienīgais, kas ir kopīgs pagātnei un tagadnei, – tur joprojām ir dulla naktsdzīve.

Lielās pārmaiņas Rozā ielā notika 2011. gadā. Tad tika aizvērtas izpriecu mājas un noplukušie bāri pārtapa par omulīgām kafejnīcām, pietaupot vien dažas autentiskas vietas īstam tūristu vilinājumam, skaidrots "Culture Trip".

Neraugoties uz iepriekš minētajiem iemesliem vietas apskatīšanai, īpatnējais ielas tonis vien jau ir apskates vērts, bet ko vēl bez šīs interesantās ielas apskatīt skaistajā jūrasbraucēju pilsētā, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!