Foto: Shutterstock

Ar vienu mūžu nepietiks, lai apskatītu visas Eiropas gleznainās salas, tomēr ceļotāji var izvēlēties ainavisko un spožo Parosas (Páros) salu Grieķijā, kas "Travel + Leisure" portāla balsošanā "World's Best Awards" ir atzīta par 2018. gada labāko salu.

Katru gadu portāla "Travel + Leisure" lasītāji piedalās aptaujā par dažādiem ceļojumiem, dalās pieredzē un viedokļos par labākajām pilsētām, salām, kruīza kuģiem, spa, aviosabiedrībām un citām ar ceļojumiem saistītām lietām. Labākās salas atpūtnieki vērtēja, balstoties uz savu ceļojumu pieredzi. Vērā tika ņemtas uz salas pieejamās aktivitātes, apskates vietas, dabas atrakcijas un pludmales. Tāpat uzmanība tika pievērsta ēdienam un vietējo attieksmei pret tūristiem.

Gleznainā sala atrodas pašā mītisko Kiklādu salu sirdī, tikai dažu stundu attālumā no Atēnām, braucot ar vietējo kuģīti. Salu nereti dēvē par Grieķijas lielāko noslēpumu, jo daudzi tūristi to vēl nav atklājuši. Šo salu vērts apmeklēt ne tikai dabisko pludmaļu dēļ, bet arī aizraujošās naktsdzīves un senatnes pieminekļu dēļ.

Foto: Shutterstock
Atpūtnieki var uzsākt savu ceļojumu tradicionālajā zvejnieku ciematā Nausā (Naousa), kurā ir viena no skaistākajām ostām Grieķijā. Pilsētas gājēju ielās var sajust salas jaudu un vietējo degsmi, paralēli malkojot anīsa degvīna "Ouzo" glāzi.

Vindsērfinga cienītājiem noteikti būtu jāpiestāj Zelta pludmalē (Chryssí Aktí), kas ir vindsērfinga Pasaules kausa mājvieta. Savukārt tiem, kas vēlas vakara burziņu baltās smiltīs, ieteicams doties uz atpūtas vietu "Ambelas", kas ir īpaši iemīļota vietējo vidū. Ja saulrietu vēlies pavadīt malkojot aukstu mohito, tad izvēlies "Santa Maria" pludmales bāru.

Foto: Shutterstock
Vēstures cienītāji novērtēs pārgājienu pa Bizantijas ceļu vai seno kapsētu apskati salas pilsētā Parikijā (Parikia). Tur atrodas arī 13. gadsimta Venēciešu pils un Arheoloģijas muzejs, kur artefakti saglabājušies pat no neolīta laikmeta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!