Foto: Shutterstock
Itālija ir viens no kārotākajiem tūristu galamērķiem. Tā ir arhitektūras, dabas ainavu un ēdienu paradīze. Turklāt Itālija spēj saglabāt tradīcijas, kuras ir apbrīnas vērtas. Par tādu ir kļuvis arī ziedu festivāls "Infiorata di Noto", kurš ik gadu pulcē izcilākos floristus un tūristus no visas pasaules.

Noto ir Sicīlijas baroka arhitektūras galvaspilsēta, kura tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Pilsētas centrā ir greznas baznīcas, brīnišķīgas pilis un villas – dekorētas ar ziedu un augu motīviem, bet balkoni ir veidoti no dzelzī kaltiem smalkiem ornamentiem.

Turklāt Noto vēsturiskajā centrā notiek Sicīlijas krāšņākais un tūristiem pievilcīgākais pasākums. Tas ir neaprakstāmi skaistais ziedu festivāls "Infiorata di Noto", kurš ik gadu notiek maija trešajā nedēļā. Savukārt tēma, kuras ietvaros tiek veidotas ziedu kompozīcijas, katru gadu tiek izvēlēta jauna.


Pirmo reizi festivāls tika organizēts 1980. gadā, kad vēl neviens nevarēja pat iedomāties, ka tā kļūs par tradīciju, kuru apbrīnos visā pasaulē.

Tradicionāli viena no elegantākajām Noto ielām tiek pilnībā noklāta ar ziediem, veidojot dažādus attēlus un ornamentus. 122 garajā ielā (via Nicolaci) atrodas pilsētas izsmalcinātākās pilis un baznīcas, kuras papildina iespaidīgās ziedu kompozīcijas.

Tūristi no visas pasaules pārpludina abas ielas puses, lai baudītu neparastas krāsu un formu kombinācijas, kuras ir veidotas no tūkstošiem ziedlapu. Festivāla laikā notiek daudzi izklaides pasākumi: ēdienu un vīnu degustācijas, ekskursijas pa pilsētu, kā arī dažādi koncerti.

Izmantotie avoti:

Scent of Sicily
Sicily Holiday

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!