Ja uzrodas nepārvarama vēlme atpūsties un pabūt nedaudz tālāk no pilsētas, baudīt pavisam mierpilnu gaisotni, tad Rīgas jūras līča piekrastē, Bērzciemā, 10 kilometru attālumā no Engures, ir omulīgs kempings “Tiny Village” ar pārvietojamām mājiņām. Saimnieki sagaidīs ar atplestām rokām, piedāvājot trīs četrvietīgas mājiņas, silto āra kublu, pirti un citus labumus.

“Tiny Village” ir vairāku ģimeņu kopīgs bizness, kur katram ir sava svarīga un neatņemama loma. Dāmas atbildīgas par komunikāciju ar klientiem, dizaina jautājumiem un vizuālo noformējumu, savukārt puiši nodrošina tehniskās lietas. Ideja par pārvietojamām mājiņām radās pirms aptuveni septiņiem gadiem.

Idejas autors un realizētājs Ulvis Noviks stāsta: “Draugi smejas, ka man katru dienu top jauna biznesa ideja. Vienmēr ir bijusi un joprojām ir vēlme radīt, ko jaunu. Esot biznesā, vēlos dot pievienoto vērtību. Man vienmēr gribas visu iedzīvi paņemt līdzi, tāpēc lēnām piezagās doma par pārvietojamu māju, ko vienā tikšanās reizē ar draugiem pacēlām spārnos – doma izauga reālā izpildījumā."

Kad mājiņas bija gatavas, tika nolemts tās novietot Ulvja vecāku īpašuma teritorijā. Sākuma plāns esot bijis tās izīrēt uz vietas vai piedāvāt novietot klientu izvēlētā vietā, taču šobrīd tās netiek pārvietotas, bet kalpo kā prototipi viesiem, kuri tādu namiņu nākotnē vēlētos paši iegādāties, stāsta Ulvis. “Tiny Village” piedāvā gan mājiņu nomu, gan pārdošanu pēc klientu pielāgotām vēlmēm.

“Pirms visa šī projekta, vienmēr uzņemot viesus vai radus, visi priecājās par viesmīlību un lielisko atpūtu, ko izbaudīt Bērzciemā. Tad nu izdomājām, ka ar labām lietām ir jādalās, vecāku īpašumā pietika vietas, kur varētu nobāzēt namiņus. Ņemot vērā “Tiny Village” atrašanās vietu, likumsakarīgi tas ir izveidojies par vairāku ģimeņu kopīgu biznesu, “ skaidro idejas autors.

Šobrīd iespējams izīrēt trīs četrvietīgus atpūtas namiņus un malkas pirti, taču pie viena namiņa novietots siltais āra kubls. Visi namiņi ir apsildāmi un aprīkoti ar auksto un karsto ūdeni, tualeti, dušu, gaisa kondicionieri, virtuves aprīkojumu ar ledusskapi un iespēju gatavot maltīti pašiem. Pieejama arī plaša terase, uz kuras var izmantot grilu. Ulvis informē, ka ogles un malku var iegādāties uz vietas, kā arī ja pašiem negribas gatavot, saimnieki piedāvā viesiem pagatavot gardas brokastis un vakariņas.

Klusa vieta, kuras apkārtnē ir daudz ko redzēt, jo tepat netālu ir Engures ezers un tā dabas parks, kur mīt savvaļas govis un zirgi, kurus iespējams lūkot arī no skatu torņa. Bērzciemā un Engurē ir vairākas lieliskas kafejnīcas, kur laiski tērzēt pie tējas krūzes. Apskati “Tūrisma Gida” rakstu “Brīvdienu maršruts: ko apskatīt Engures novadā”, lai iedvesmotos savām brīvdienām.

Ja ideja ciemoties “Tiny Village” ir vasaras plānā, tad siltākā laikā var spēlēt tenisu blakus esošajā kortā, kā arī sauļoties 200 metrus no mājiņas esošajā zālainajā pludmalē vai ierastajā smilšainajā pludmalē turpat netālu. Saimnieki piedāvā izīrēt gan tenisa inventāru, gan velosipēdus.

Turpinājumā piedāvājam ielūkoties “Tiny Village” foto galerijā, kuras autori ir Rebeka Liepiņa un Artūrs Laucis.

Veikt rezervāciju un sekot līdzi “Tiny Village” piedāvājumam, vari sociālajos tīklos Facebook un Instagram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!