Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apceļot pasauli ar vilcienu izklausās vareni! Tas jau gandrīz ir iespējams, jo no Lisabonas Portugālē uz Singapūru ir nepārtraukts dzelzceļš, kurš 21 dienas laikā izvedīs cauri visai Eiropai, Krievijai un vairākām Āzijas valstīm. Maršruts ir 11 885 kilometru garš un tiek uzskatīts par garāko nepārtraukto dzelzceļu pasaulē.

Agrāk garākais dzelzceļa maršruts bija Krievijas Transsibīrijas ekspresis, kas veda no Maskavas līdz Vladivostokai. Jaunais maršruts pārspēj šo braucienu vismaz par 2000 kilometriem.

Trūkstošais posms bija jaunais dzelzceļš Laosā, kas tika pabeigts pērnā gada 2. decembrī un savieno Botenas pilsētu ar galvaspilsētu Vjentjanu. Ceļotāji tagad no Pekinas uz Bangkoku var nokļūt ar vilcienu – šis posms iepriekš bija jāšķērso ar autobusu.

21 dienu ilgais ceļojums paredz pārsēšanos tādās pilsētās kā Parīze, Maskava, Pekina un Bangkoka, taču ceļojumu var veidot ilgāku, pa ceļam piestājot kaut kur uz pāris dienām. Nebīsties no tā, ka nepieciešama pārsēšanās, jo "Rail.cc" piedāvā sagatavotus maršrutus ar biļešu iegādi no katras pārsēšanās vietas.

Raksta tapšanā izmantotie avoti: "Independent Dublin".

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!