Foto: Shutterstock
Saule, pludmale, palmas, vējā plīvojoši mati un vissvarīgākais apģērbs ir peldkostīms... Piekritīsi, ka tas izklausās vilinoši? Ja esi no tiem, kuriem kopā ar lāčiem gribētos doties ziemas miegā, lai atkal pamostos vasarā, iepazīsti tūroperatora un ceļošanas eksperta "Novatours" ieteiktus lieliskos ziemas ceļojumu galamērķus, lai šo gadalaiku izdzīvot būtu vieglāk.

Apvienotie Arābu Emirāti – Abū Dabī

Foto: Shutterstock

Viena no saules lutinātākajām un plaukstošākajām pasaules vietām ir Apvienotie Arābu Emirāti, īpaši, Abū Dabī. Pilsēta garantē gan mutuļojošu urbāno dzīvi ar krāšņu un pat pārsteidzošu arhitektūru, kā arī joprojām dzīvu vēstures mantojumu, gan izklaides iespējas dabā.

Viena no greznākajām un pārsteidzošākajām būvēm ir šeiha Zaida lepnums – viņa vārdā nosaukta mošeja, kur gozējas 82 grezni kupoli un slejas vairāk nekā 1000 kolonnas.

Foto: Shutterstock

Īpaša apciemojuma vērta ir arī 2017. gada nogalē atvērtā mākslas telpa "Louvre Abu Dhabi", kur apkopota māksla no visas pasaules. Tiem, kuriem kārojas ar adrenalīnu bagātākas izklaides, noteikti ir jāizmanto pasaulē vienīgā iespēja doties izbraucienā pa "Formula 1" trasi – neaizmirstamas emocijas ir garantētas. Pilsētas nogurdinātos spēku atgūt aicinās gan Persijas līča veldzējošie ūdeņi, gan noslēpumainā tuksneša valstībā, kurā var doties kamieļa mugurā vai izbraucienā ar džipiem.

Uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem ieteicams doties laikā no decembra līdz martam, kad tur valda ziema un nav pārāk karsts.

Taizeme – Puketa

Foto: Shutterstock

Ceļotājiem, kas ziemā vēlas ļauties tāliem, eksotiskiem piedzīvojumiem, jāplāno ceļojumu uz Taizemi, kur sagaida krāšņa daba, sirsnīgi cilvēki, iespaidīga arhitektūra un neaprakstāma atmosfēra.

Taizemes kontinentālā daļa ir pulsējoša un nerimst pat vēlās nakts stundās, uzburot neaizmirstamas emocijas un sajūtas. Šai daļai ir īpašs šarms, tomēr valsts īpaši lepojas ar dabas resursu bagātību, ko vislabāk var izbaudīt, nozūdot kādā no daudzajām paradīzei līdzīgajām saliņām, piemēram, Puketa. Tā īpaši izceļas ar tīro jūru, skaistajām klintīm, koraļļu rifiem un daudzajām pludmalēm. Lielu daļu salas teritorijas veido tropu meži, kas kopā ar ūdenskritumiem, parkiem un kokospalmu plantācijām uzbur nevainojamu atpūtas vietu.

Taizeme tiek dēvēta arī par Budas zemi, jo budisma ticības apliecinājumi šeit ir ik uz soļa – grezni tempļi un zelta Budas statujas sastopamas gandrīz vai ik uz stūra. Puketas sala lepojas ar 45 metrus augstu Budas statuju, kuru var redzēt no jebkura salas nostūra.

Uz Taizemi ieteicams doties laikā no oktobra līdz martam, kad tur valda ziema un nav pārāk karsts.

Vjetnama – Mekongas delta

Foto: Shutterstock

Ceļojums uz Vjetnamu kalpos par ne tikai aizbēgšanu no ziemas, bet tas būs arī ceļojums garšu pasaulē. Šeit pavārmāksla ir pielīdzināma atsevišķai reliģijai vai filozofijai. Tik daudzveidīgu un gardu piedāvājumu citviet ir grūti atrast. Šeit esot, sevī noteikti ir jāmodina bērnības ziņkāri, lai būtu drosme mēģināt, garšot un baudīt visu krāšņo kulinārijas eksotiku – "Banh Mi" maizītes, "Pho" zupa un citus gardumus.

Arī pati valsts ir ļoti spilgta un krāsaina, ar daudzām pamēģināšanas vērtām lietām un iespējām, daudzveidīgu un eksotisku dabu un pasakainu, vairāk nekā 3000 kilometru garu jūras piekrasti.

Viskompaktāk šis skatāms Mekongas deltā, kas ir Vjetnamas slavenākais dabas objekts un ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā – rīsu baseini, upju satiksme un to sniegtie kulinārie gardumi, savdabīgi ciemati un pilsētas, kā arī neskartas dabas krāšņums.

Uz Vjetnamu ieteicams doties laikā no decembra līdz martam, kad tur valda ziema un nav pārlieku karsts.

Šrilanka – savvaļas dzīve un apbrīnojamais akmens

Foto: Shutterstock

Šrilanka nav tikai tējas karaļvalsts, tā ir īstena ceļotāju paradīze, jo šeit vienuviet sastopams varens dažādums – safari, lietusmeži, kalni, apburošas pludmales un viesmīlīgas pilsētas. Šrilankas lepnums ir tās varenā piekrastes zona, kas dāsni dāvā virkni ar brīnišķīgām un dažādām pludmalēm, lai katrs varētu atrast sev tīkamāko. Veiksmīgākie, iespējams, savā pludmalē satiks arī kādu bruņurupuci.

Lai iepazītu savvaļas dzīvi, var doties uz kādu no nacionālajiem parkiem. Mirissa parkā ir iespējams vērot vaļus un delfīnus, bet citos var doties satikt leopardus, ziloņus, kā arī virkni citu zvēru. Tomēr visneaizmirstamākā pieredze būs uzkāpt UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautajā un par par astoto pasaules brīnumu uzskatītajā "Sigiriya" jeb Lauvas akmenī. 60-90 minūšu kāpiena rezultātā pavērsies mūžam neaizmirstams skats, kas vienlaikus gan apburs, gan iedvesmos.

Uz Šrilanku ieteicams doties laikā no decembra līdz martam, kad tur valda ziema un nav pārlieku karsts

Ko vēl apskatīt Šrilankā, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!