Foto: instagram.com/zboosie90
Vai arī tevi vilina dažādas pamestas un spocīgas vietas, kuras liek uzmesties zosādai? Viena no tādām slēpjas Kostarikā – tā ir pamesta sanatorija, kas piedāvā ceļot aptuveni 100 gadu senā pagātnē.

Tuberkulozes slimnīcu 20. gadsimta sākumā atklāja ārsts un politiķis Karlos Durans Kartins (Carlos Durán Cartín) ar mērķi ārstēt savu meitu, kura arī sirga no šīs slimības. Viņš izvēlējās attālu lokāciju, lai nodrošināta svaiga gaisa un lielākoties labvēlīgu laikapstākļu esamību.

Pēc smagas cīņas ar tuberkulozi meitene tomēr mira, vēstī "Atlas Obscura", taču sanatorija turpināja darboties arī pēc šī traģiskā notikuma. Tiek vēstīts, ka sanatorijā uzturējās arī pacienti, kuri ārstēja mentālas veselības problēmas, taču klīst nostāsti, ka tieši viņu gari arī piešķir vietai tik spocīgu noskaņu.

View this post on Instagram

A post shared by Adrian (@reduqq) on Jan 20, 2018 at 2:22pm PST

Kad 20. gadsimta 60. gados mazinājās tuberkulozes draudi, cilvēki ar mentālajām veselības problēmām tika pārvesti uz citām, modernākām iestādēm. To pilnībā slēdza vairākus gadus vēlāk, kad Irasu vulkāna izvirduma laikā nopostīta daļa sanatorijas kompleksa.

View this post on Instagram

A post shared by Gonzalo Zumbado (@go.naturecr) on Oct 3, 2019 at 7:53pm PDT

Mūsdienās interesentiem ir iespēja izstaigāt seno sanatoriju, kas dažādos ceļotāju blogos tiek saukta par vienu no baisākajām vietām Kostarikā. Sekojot norādēm un uzrakstiem, sanatorijā iespējams apskatīt vannasistabas, ārstu posteni, bērnu spārnu un citas telpas. Ņemot vērā sanatorijas specifiku un to, cik daudz slimību un ciešanu vietā bijis, bailīgākajiem ceļotājiem zosāda var uzmesties jau pēc pirmajiem soļiem.

Kā ceļotāji rakstījuši atsauksmju portālā "TripAdvisor", lai ieietu sanatorijā, jāsamaksā neliela ieejas maksa. Tāpat viņi vēstī, ka var gadīties – apmeklējuma laikā esi vienīgais interesents, un vienatnē staigāšana pa pamesto sanatoriju ir vēl nervus kutinošāka.

View this post on Instagram

A post shared by Travel Realized (@travelrealized1) on Feb 16, 2019 at 12:03pm PST

Šeit iepazīsties ar vietām, kuras iekļaut Kostarikas brauciena plānā, bet šajā rakstā vari izlasīt interesantu trīs paaudžu dāmu ceļojumu uz tālo zemi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!