Ja šķiet, ka šūpošanās ir izklaide bērniem, padomājiet vēlreiz – mājiņā kokā, kas atrodas Banosā, Ekvadorā, pašā kalna virsotnē, atrodamas pasaulē mežonīgākās šūpoles, kas domātas īstiem piedzīvojumu meklētājiem.

Šūpoles, kas karājas virs bezdibeņa, piestiprinātas pie namiņa kokā, kurā atrodas seismisko procesu novērošanas stacija. Tā gan vairāk atgādina bērnu rotaļu mājiņu un tajā regulāri uzturas tikai viens pētnieks - seismologs.

Šūpojoties paveras brīnišķīgs skats uz Kordiljera Reala (Cordillera Real) kalnu grēdu un aktīvo Tunguraua vulkānu. Vietējās kečua indiāņu cilts valodā tas nozīmē "Uguns rīkle", un kā aktīvs vulkāns ir klasificēts jau 1999. gadā, jo ik pa laikam "izspļauj" lavu un akmeņus. Tas ir viens no aktīvākajiem vulkāniem Dienvidamerikā – pērn tas izvirda aprīlī un augustā.

Tiem, kas ir pietiekami drosmīgi un vēlas pašūpoties virs kalnu galotnēm, kuras nereti ieskauj mākoņu un miglas vāli, jāsēžas vienkāršās šūpolēs, kas sastāv no garām virvēm, kuras piestiprinātas pie koka, un tajās iestiprināts metāla stienis. Jāpiebilst, ka par drošību būsiet atbildīgi paši, jo šūpoles nav aprīkotas ar drošības ekipējumu – atliek vien turēties ļoti cieši un izbaudīt šūpošanos vietā, kas atrodas vairāk nekā 2000 metru virs jūras līmeņa, teikts Elcomercio.com. Lai arī oficiāla apstiprinājuma nav, vietējie tās pasludinājuši par pasaulē augstākajām šūpolēm. Tomēr tie, kas bijuši pietiekami drosmīgi, lai to izmēģinātu, atzīst, ka tā bijusi vienreizēja dzīves pieredze un unikāls piedzīvojums, ko noteikti vērts izmēģināt vismaz reizi dzīvē, raksta portāls Placestoseeinyourlifetime.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!