Velsas piekrastes ceļš (The Wales Coast Path) ir 1400 kilometru garš un tas aptver visu Velsas piekrastes daļu – no Čepstovas (Chepstow) līdz Kvīnsferijai (Queensferry).

Ceļa maršruts ir aizraujošs visā tā garumā – tas ne tikai ļauj apskatīt Velsas neparasto piekrasti, kas mainās no smilšainām pludmalēm un puķu laukiem uz milzīgām klintīm, bet tas arī šķērso vienpadsmit nacionālos dabas rezervātus.

Velsas piekrastes ceļš tika atvērts 2012. gadā, un tas bija pirmais ceļš, kas aptver visu valsti. Ceļš tika izveidots, lai saglabātu skaisto Velsas krastu, kā arī, lai ikviens šeit varētu atpūsties un baudīt mieru un harmoniju, ko sniedz apkārt esošā daba.

Tūristi pa piekrasti var doties pārgājienos vai braukt ar riteni, pa ceļam apbrīnojot iespaidīgus skatus, daudzveidīgus savvaļas dzīvniekus, kā arī mazu daļiņu vēsturiskā mantojuma, jo ceļa maršruts ietver vairākas krāšņas pilis un vēsturiskos pieminekļus. Tāpat tūristi var vienkārši uztaisīt pikniku kādā klints malā, atgulties mīkstajā zālītē un vērot putnus.

Kad apmeklēt

Piekrastes ceļš ikvienam ir pieejams jebkurā gadalaikā un jebkurā laikā. Labākais laiks, lai vērotu dzīvniekus, ir pavasaris un vasara.

Nokļūšana

Nokļūšana ir ērta no jebkuras Velsas lidostas, jo ar sabiedrisko transportu var doties uz jebkuru piekrastes vietu. No Rīgas lidostas vari doties gan uz Velsas dienvidu pusē esošo Cardiff lidostu, kas būs jau pašā piekrastē, gan arī uz jebkuru lidostu Anglijā, atkarībā no tā, uz kuru Velsas ceļa posmu vēlies nokļūt.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no portāla www.placestoseeinyourlifetime.com.

map-embed.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!