Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ja plāno nelielu izbraucienu uz Igauniju, tad vērts apsvērt daudzu brīnišķīgu vietu aplūkošanu, tomēr, ja sanāk uzturēties Pērnavas tuvumā, nevar laist garām šīs vietas apskatīšanu.

Nepilnu 200 kilometru attālumā no Rīgas, Igaunijas rietumu daļā, atrodas taka, kas meklējama pēc nosaukuma "Pärnu rannaniidu matkarada". Pati taka ir koka un tā ir 600 metrus gara, bet to papildina arī skatu platforma, kas atrodas tieši Pērnavas centrālās pludmales jūras krastā. Tā piedāvā brīnišķīgus skatus un mierpilnu pastaigu pilsētā.

Kas nav mazsvarīgi, šī taka ērti izbraucama gan ar bērnu ratiņiem, gan arī ratiņkrēslu, teikts ceļvedī "Visit Estonia".

Pērnavas piejūras dabas rezervāts kopumā aptver 341 hektārus meža, lagūnu un piekrastes pļavu. Šeit tiek ganītas govis, kā arī šī ir iecienīta putnu ligzdošanas vieta.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ja plāno izstaigāt arī citas dabas takas Igaunijā, iepazīties ar šo rakstu, savukārt te atradīsi vēl daudzas idejas skaistai atpūtai kaimiņzemē.


Savukārt turpinājumā neliela foto pastaiga pa dabas taku!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!