Foto: Shutterstock
Kādreiz šie objekti bijuši derīgo izrakteņu atradnes vietas, tagad – priecē ziņkārīgākos. Šīs raktuves un karjeri dod iespēju interesentiem atklāt burvīgus stāstus: klejot pa tumšām ejām, ļaujot iejusties kalnrača tēlā, apskatīt teritorijai neraksturīgas ainavas vai gremdēties atmiņās par sen pagaisušo varenību. "Tūrisma Gids" piedāvā iepazīties ar astoņām apskates vērtām bijušajām raktuvēm Eiropā un to stāstiem.

Vienas no pārsteidzošākajām raktuvēm noteikti meklējamas Rumānijā. Tās ir Turdas sāls raktuves ("Salina Turda"), kur iekārtots interesants muzejs un iespaidīgs atpūtas parks. Tāpat varena vieta zinātkārākajiem tūristiem pavisam noteikti ir pamestās sēra raktuves Grieķijas salā Milosā, konkrētāk – Palimerā ("Paliorema Sulfur Mine"). Tās iekārtojušās pašā Vidusjūras krastā, ļaujot apvienot pastaigu pa vēstures takām savienojumā ar žilbinošu skatu.

Arī Latvijā, Igaunijā un Lietuvā atrodamas vecas raktuves un karjeri, kas pārsteigs ar savu neparasto izskatu un liks tā vien lūkoties pēc fotoaparāta.

Lūk, šo raktuvju stāsti un fotogrāfijas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!