Foto: Kadrs no video
Vēlies baudīt netraucētu veldzēšanos ūdenī, neuztraucoties par apkārtējiem? Tad tev jāsteidz meklēt sava veida apslēptās ūdenstilpes, no kurām viena atrodas Filipīnās un vilina ar dzidro un vietām smaragdzaļo ūdeni.

Neparastā vieta atrodas Boholā (Bohol) – vienā no Filipīnu salām – un meklējama zem nosaukuma "Cabagnow". Apslēptā oāze atrodas zemūdens alā, kurā iespējams gan ielēkt, gan arī iekāpt pa speciāli izveidotajām kāpnēm neparastā "cauruma" malā.

Ala ir aptuveni astoņus metrus dziļa un piedāvā azartiskākajiem ceļotājiem ieskatīties zemūdens pasaulē. Šeit iespējams labi saredzēt dažādus veidojumus un ejas, jo ūdens ir dzidrs, tāpēc apkārtne – labi pārredzama. Augstā gaisa temperatūra aktīvajā ceļošanas sezonā Filipīnās ir labi jūtama, tāpēc došanās uz šādām ūdenstilpēm ir apsverams variants, kā paslēpties no saules un vienlaicīgi arī atveldzēties.

Kā iespējams skatīt publicētajā video, vieta ir labi piemērota arī plunčāšanās priekiem, tāpēc pirms lēkšanas vai kāpšanas ūdenī iespējams dabīgajā baseinā iemest arī pūsli vai citu palīglīdzekli, ar kuru peldēšanās kļūs aizraujošāka. Tāpat tajā redzams, ka, dodoties ūdenī, cilvēki kājās velk čībiņas vai kādus citus apavus, kas ir viens no drošības pasākumiem, lai izvairītos no pēdu sagriešanas.

Filipīnas ir unikāla vieta pasaulē, kurā ir ko redzēt. Skaistas pludmales, iespaidīgi kalni un rīsu terases – to visu iespējams skatīt un izbaudīt šajā pasaules malā. Kas jāzina, dodoties uz Filipīnu salām, uzzini šajā praktiskajā ceļvedī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!