Foto: Shutterstock

Pēc divu gadu atpūtas un atjaunošanās procesa, apmeklētājiem atkal pieejams Palau tūristu magnēts – Medūzu ezers ("Jellyfish Lake"), ziņo CNN.


Ezerā reiz dzīvoja aptuveni 10 līdz 20 miljoni nedzeļošo medūzu, 2005. gadā sasniedzot absolūto rekordu, kad tur mājoja apmēram 30 miljoni ūdens radību. No 2007. gada medūzu skaits stabilizējās līdz pieciem miljoniem, taču pēc 2016. gada sausuma postažas Palau, reiz krāšņajā un izslavētajā ezerā medūzu praktiski vairs nebija. Tiesa, arī lielais pieprasījums un tūristu apmeklējums bija nodarījis savu skādi ezeram, tomēr tieši sausums pielika treknu punktu tūrismam šajā apkārtnē.

Lai arī 2017. gadā valdība deva rīkojumu apmeklētājiem liegt iespēju doties uz Medūzu ezeru, tūroperatori savā ziņā jau bija pieņēmuši šādu lēmumu gadu ātrāk – gan rūpējoties par dabu, gan arī tāpēc, ka vienkārši fiziski nekāda skaistuma tur vairs nebija un medūzas nebija tik viegli saredzamas.

Pēc 2018. gada izskaņā veiktajām pārbaudēm, ezerā tagad varētu mājot aptuveni 630 tūkstoši zeltaino medūzu. Lai arī to skaits ezerā ir krietni mazāks nekā agrāk, zinātnieki uzskata, ka gaidāmo laikapstākļu rezultātā šis skaits uzlabosies.
Šobrīd Medūzu ezers, kas ir 400 metrus garš un 30 metrus dziļš, atkal ir pieejams tūristiem un aktīvi notiek rezervācijas tā apskatei. Te gan jāpiebilst, ka, lai peldētos kopā ar medūzām, būs nepieciešama sertificēta gida pavadība, turklāt peldot jāievēro konkrēti drošības noteikumi. Savukārt niršana ar akvalangu šajā ezerā nav atļauta, minēts CNN.

Palau ir arī citi ezeri ar nekaitīgajām medūzām, taču šis ir vienīgais, kas ir pielāgots apmeklētājiem un kuru ir iespējams apskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!