Foto: Shutterstock
Jo drēgnāks laiks, jo vairāk gribas sapņot par atpūtu siltumā un ūdeņu krastos. Un tieši tādas ir "Business Insider" izceltās Eiropas pilsētiņas, kas atrodas ainavisku ezeru krastos. Kur tās meklēt? Lūk, iedvesma nākamajam ceļojumam!

Šveicē

Askona Šveicē ir viena no pilsētām, kur iespējams baudīt Madžores ezera ("Lago Maggiore") burvību. Lai gan lielākā ezera daļas atrodas Itālijā, tieši šī Šveices pilsētiņa, kas atrodas aptuveni 30 minūšu brauciena attālumā no abu valstu robežas, būs burvīga vieta skaistām brīvdienām.

Foto: Shutterstock

Šeit kaut ko savai gaumei atradīs ikviens – uzrunājoši ir gan kalni, gan pilsētiņas arhitektūra, gan arī atpūtas iespējas un vietas. Protams, jāizceļ arī tas, ka šī ir arī relatīvi mierpilna vieta, ņemot vērā citus līdziniekus šajā sarakstā.

Lai gan, kā minēts "Business Insider", Askonā atrast ēdienkarti angļu valodā varētu būt liels izaicinājums, tā ir daļa no šīs vietas šarma. Plašāk par pašu ezeru lasi te.

Itālijā

Foto: Shutterstock
Protams, runājot par ainaviskajiem ezeriem Eiropā, jāpiemin arī Komo ("Como") ezers. Šī ir fantastiska vieta Itālijā, un tā domā patiesi daudz cilvēku visā pasaulē! Komo ezera burvību novērtējušas arī daudzas Holivudas zvaigznes – Džordžs Klūnijs vai Madonna ir tikai daži no viņiem.
Bagātnieku un Itālijas skaistuma cienītāju iemīlētais ezers atrodas kalnos valsts ziemeļu daļā, un, neskatoties uz greznajām mājām, tā krastā ir saglabāta Itālijas vēsturiskā elpa. Protams, šī ezera piekrastē ir daudz burvīgu ciematiņu, kur pavadīt laiku, bet "Business Insider" ierosina apskatīt reģionu ar nosaukumu "Cernobbio". Tur pārsteigs ne vien apkārtnes šarms, bet burvīgā promenāde, kā arī fantastiskais dārzs, kas atrodams pēc nosaukuma "Il Giardino Della Valle". Savukārt dažu minūšu attālumā meklējama "Villa d'Este" – 16. gadsimta pils, kas slavena ar savu burvīgo pils dārzus. Plašāk par ezeru un tā apkārtni lūko šeit.

Ziemeļmaķedonijā

Foto: Shutterstock

Ohridas ezers ir viena no Ziemeļmaķedonijas skaistākajām vietām, un pilsēta, kas lepni stāv tā krastā, nebūt nav mazāk ievērojama. Šeit var rasties sajūta, ka ceļo laikā. Ohridas pilsētas piedāvājums ietver gan vēsturiskas pastaigas pa vecpilsētu, gan arī laiskošanos pludmalē pie ezera.

Visaktīvākais laiks Ohridā ir mūzikas un mākslas festivāla laikā, kas ik gadu notiek no jūlija pirmās puses līdz augusta vidum, bet tas nenozīmē, ka pārējā laikā te nav iespējams atpūsties. Redzēt šeit noteikti vērts Svētās Sofijas katedrāli, iespējams, vienu no visbiežāk fotografētajām baznīcām Ohridā "Sveti Jovan at Kaneo", kā arī vēsturisko cietoksni.

Austrijā

Foto: Shutterstock

Zalckamergūtas reģions, kur atrodas Halštate, tiek apdzīvots jau no bronzas laikmeta un te atrastas daudzas liecības par Alpu daļas vēsturiskajām apmetnēm. Pilsētu ietver kalni un gleznains ezers. Halštate tiek dēvēta par sāls un kultūras pilsētu. Ne velti šejienes vērtīgākais izraktenis ir sāls, ko te ieguva līdz pat 20. gadsimtam. Tomēr pēdējā laikā arvien nopietnāku pozīciju ieņem tūrisma nozare.


1750. gadā Halštati nopostīja ugunsgrēks un lielāko daļu koka ēku vajadzēja celt no jauna, raksta "The Vintage News". Ļaudis izlēma celt tās tolaik modernajā vēlīnā baroka stilā, kas organiski sajaucies ar Alpu tradicionālo arhitektūras stilu. Viesus te piesaista dažādas vērtības – gan interesanti apskates objekti, gan vienkārši kopējā aura. Un kā nu ne, jo pilsētiņa izskatās gluži kā no pasaku grāmatām. Plašāk par šo pilsētu un šeit meklējamajiem apskates objektiem lasi te.

Slovēnijā

Foto: Shutterstock
Pašos Slovēnijas ziemeļrietumos esošais Bledas ezers un tā apkārtne ir kā radīti izklaidei ārpus telpām. Vieta ir ideāla tādai aktīvai atpūtai kā pārgājieni, alpīnisms, klintīs kāpšana, distanču slēpošana, kalnu riteņbraukšana un laivošana. Tomēr tajā pašā laikā Bledā iespējams baudīt arī ko vairāk nekā tikai fantastisko dabu – pārsteigs arī pilsētiņas vēsture un arhitektūra.

Bledas ezera krastā uz 130 metru augstas klints slejas viens no Slovēnijas simboliem – 1011. gadā romānikas stilā celtā Bledas pils. No tās paveras brīnišķīgs skats uz smaragdzaļo ezeru un kalniem. Savukārt ezera ūdeņi apskalo skaisto Bledas saliņu, kuras ievērojamākā ēka ir 17. gadsimtā celtā Debesbraukšanas baznīca. Tā tiek uzskatīta par ļoti romantisku vietu, un kā nu ne, ja visa apkārtne vairāk atgādina pastkarti nekā realitāti. Vairāk par fantastisko Slovēnijas pērli Bledu iespējams lasīt te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!