Foto: EPA/Scanpix/LETA

Tulīt jau ilgi gaidītie Ziemassvētki. Galds klāts ar štovētiem kāpostiem, cepeti, piparkūkām un karstvīnu. Ja pēc gardas maltītes ar ģimeni vēlies kādu svētku aktivitāti, tad prieku radīs skaisti izdekorētās Latvijas pilsētas un dabas takas. Šogad dabas māte kārtīgi pacentusies, lai iepriecinātu ikkatru un atgādinātu par ģimenisko Ziemassvētku laiku. Lai priecīgi un aktīvi pavadīti svētki!

Aktīvākajiem dabas mīļotājiem un tiem, kas brīvdienās vēlas doties dziļākā dabas izpētē un izbaudīt ziemas priekus, iesakām mobilo lietotni "Dabas tūrisms", kas sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā. Tā palīdz rast atbildes uz jautājumiem – kur šodien doties vai ko darīt, jo tajā ir vairāk nekā 500 dažādu dabas tūrisma galamērķu - gan dabas takas, gan skatu vietas, torņi, visā Latvijas teritorijā. Lietotnes saturs ir sakārtots 10 dažādās kategorijās, kas ļauj ērti izvēlēties sev piemērotāko veidu ceļošanai dabā.

Aplikāciju vari lejuplādēt Google Play vai Apple store.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Raksta turpinājumā apskati "Tūrisma Gida" apkopotās Latvijas pilsētas un dabas takas, kas gaida viesus uz brīnumainu Ziemassvētku pastaigu.

Pasakainas Ziemassvētku dekorācijas Saulkrastu pilsētvidē

Foto: Publicitātes foto

Saulkrasti vienmēr ir laba ideja pastaigai gan ziemā, gan vasarā. Gada nogalē Saulkrastu pilsēta gaida viesus uz neaizmirstamu Ziemassvētku pastaigu. Svētku gaidīšanas laikā pilsētvidē apskatāmi ziemeļbrieži, svētku dāvanas un izgaismots burinieks. Īsto Ziemassvētku sajūtu vislabāk izjust tieši vakaros, kad pilsētā iemirdzas gaismiņas un var sajust ziemu īpaši patīkamā noskaņā.

Lasīt vairāk

Apskati koši izdekorēto Saldus pilsētu un satiec Ziemassvētku rūķus

Foto: Publicitātes foto

Šogad Ziemassvētku rotājumi Latvijas pilsētās ir cits par citu skaistāki un košāki. Visi steidz tvert svētku sajūtu un dodas brīvdienu maršrutos apskatīt izdekorētās dabas takas, rotātās egles un mirdzošās pilsētas. Dodies uz Saldu, lai aplūkotu kā pilsēta sagaida viesus un iepriecina vietējos iedzīvotājus.

Lasīt vairāk

Mazsalacas pastaigu taka – vieta, kur notvert Ziemassvētku noskaņu

Patiesi veselīga atpūta ir tā, kas pavadīta svaigā gaisā, īpaši pēc kārtīgām Ziemassvētku vakariņām ar ģimeni. Dodies uz Mazsalacas audiovizuālo pastaigu taku "Ziemassvētki Mazsalacā 2021", kur sajutīsi neviltotu svētku prieku! Svētku taka būs pieejama 2021. gada 24. un 25. decembrī Mazsalacā, kad divu dienu laikā no pulksten 16 līdz 22 būs iespēja izstaigāt īpaši veidotu svētku maršrutu, kurā izvietotas astoņas audiovizuālas vides instalācijas.

Lasīt vairāk

Pasaku mežs un lielformāta gaismas objekti – Ziemassvētku pastaiga Siguldā

Sigulda apbur ar dabas skaistumu visos gadalaikos. Gan rudens zelta lapu ietērpā, gan balto sniega kupenu segā šeit ir brīnumaini skaisti, tāpēc, tuvojoties svētku laikam, Siguldas pils kvartālā šobrīd aplūkojami pieci Ziemassvētku lielformāta mākslas gaismas objekti, kuri iedzīvinās Ziemassvētku sajūtu katrā no mums. Maģiska noskaņa būs sajūtama arī Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, kur mākslinieks Ivara Mailītis radījis Ziemas pasaku mežu.

Lasīt vairāk

Cecīļu dabas taka decembra brīvdienu vakaros tiks maģiski izgaismota

Foto: Cecīļu dabas taku arhīvs

Svaigs un dzestrs gaiss, sniega segā ieskauts mežs neapšaubāmi būs nedēļas nogales vēlmju sarakstā. Pēc garās darba nedēļas dodies izbraucienā uz Cecīļu dabas taku, bezrūpība un sniega ieskautās ainavas nodrošinās rāmu noskaņu. Turklāt decembra brīvdienu vakaros dabas takā ir īpaši veidots Gaismas parks. Kā liecina informācija dabas takas mājaslapā, 11. decembrī no pulksten 16 tiks izgaismots takas mazais loks, kas ir pusotru kilometru garš.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!