Foto: Shutterstock
Ceļotāji ir iecienījuši skatu torņus, un dodoties braucienos, labprāt tajos uzkāpj, lai paraudzītos uz apkārtni no cita skatu punkta. Tā kā šobrīd tuvāku un tālāku galamērķu apmeklēšana iet gar degunu, "Tūrisma Gids" ir izraudzījies un piedāvā virtuālu ceļojumu uz pieciem neparastiem spirālveida skatu torņiem, kas izceļas ar savu interesanto konstrukciju, dažādajām iespējām un unikālajiem skatiem.

Vācijā

Vācijā, konkrētāk Bavārijas mežu sirdī, 2009. gadā tika atklāts un vēlāk arī pilnveidots interesants dabas tūrisma objekts – pastaigu taka virs koku galotnēm jeb "Baumwipfelpfad" un ovālas formas milzu koka skatu tornis.


Pastaigu ceļš ved astoņus līdz 25 metrus augstu starp koku galotnēm, skaistā, cilvēku neskartā mežā. Tas ļauj palūkoties uz gleznaino apkārtni no unikālas perspektīvas. Kopējais pārgājienu ceļa garums ir 1,3 kilometri, ļaujot ielūkoties tur, kur parasti cilvēki netiek. Šī taka sākas vai noslēdzas interesantā arhitektūras objektā – koka skatu tornī, kas ir 44 metrus augsts un paver fantastisku skatu pat pāri Vācijas robežām, jo atrodas pavisam netālu no Vācijas un Čehijas robežas. Visapkārt redzami krāšņi meži, bet tālumā arī Bavārijas Alpi un tiem raksturīgā ainava. Plašāk lasi te.

Dānijā

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Arī Dānija savus viesus iepriecinājusi ar tūrisma objektu – spirālveida skatu torni, kas atrodas gleznainā vietā un piedāvā pastaigu virs koku galotnēm. Varenais skatu tornis jeb "The Camp Adventure tower" sniedzas 45 metru augstumā un paver skaistu skatu virs apkārt esošā meža.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šis tornis, protams, izceļas ar savu interesanto arhitektūras risinājumu, jo piedāvā apļveida kustību. Kas interesanti, kopā spirālveida ejas stiepjas 650 metru garumā, līdz interesentus pa 12 rampu stāviem uzved līdz skatu torņa augšai un platformai ar unikālākajiem skatiem. Tieši šī spirālveida konstrukcija ļauj ikvienam uz apkārtni paskatīties no unikāliem skatu punktiem, piedāvājot 360 grādu panorāmu. Vairāk par šo torni lasi te.

Slovākijā

Foto: Shutterstock

Slovākijā virs koku galotnēm iespējams palūkoties, dodoties uz vietu, ko meklēt pēc atslēgas vārdiem "Chodník korunami stromov Bachledka". Kā skaidrots apskates objekta mājaslapā, starp koku galotnēm meklējamās takas garums kopā mērāms 1234 metros, iekļaujot arī maršrutu, kas ved uz spirālveida skatu torņa virsotni. Skatu tornis ir 32 metrus augsts un piedāvā paraudzīties uz apkārtni no burvīga rakursa, turklāt arī no augstāka punkta, nekā piedāvā taka.

Pastaiga nebūs garlaicīga, jo to papildina gan burvīgi skati, gan arī takas malās iekārtoti informācijas stendi, kur iespējams uzzināt par vietējo faunu, floru un citām niansēm. Savukārt ik pa posmam iekārtotas interesantas vietas, kas patiks drosmīgākajiem. Noteikti vērts izcelt skatu torņa virsotnē meklējamo tīklu, kur iespējams apgulties, gan īpašu pastaigu vietu ar bailīgiem skatiem, kā arī 67 metrus garo spirālveida slidkalniņu, kas var saīsināt laiku, lai nokļūtu lejā. Plašāk lasi te.

Čehijā

Foto: Shutterstock

Šāds tornis kopš 2012. gada meklējams arī Čehijā. Līdz Lipno skatu tornim ved pastaigu taka, kura pakāpeniski uzved uz koka pastaigu laipas, kas atrodas 24 metru augstumā. Tālāk tā ved līdz varenajam skatu tornim, kas sniedzas 40 metru augstumā, bet, lai nokļūtu tā virsotnē, nepieciešams mērot 675 metrus, minēts tūrisma objekta mājaslapā.

No tā iespējams pārredzēt tuvāku un tālāku apkārtni no dažādiem rakursiem, kā arī nošļūkt pa Čehijā garāko šāda veida nobraucienu torņa iekšpusē, minēts oficiālajā ceļvedī "Czech Tourism". Tāpat apkārtnē izveidotas vairākas interesantas izzinošas un izklaidējošas pieturas. Plašāk lasi apskates objekta mājaslapā šeit.

ASV


Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kāpnes uz nekurieni ir objekts Ņujorkā, ASV. Platforma pazīstama ar nosaukumu "Vessel". Šo savdabīgo objektu veidojis uzņēmums "Heatherwick Studio", dodot iespēju interesentiem paraudzīties uz pilsētu no 46 metrus augstuma un neierastiem rakursiem, ziņo "Daily Mail". Skatu tornis sastāv no 154 kāpņu savienojumiem un gandrīz 2500 individuāliem pakāpieniem.
Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izdevums "The New Yorker" pat šo arhitektūras veidojumu nosaucis par Ņujorkas Eifeļa torni. Plašāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!