Šogad aviokompānijas aktīvi mainījušas, paplašinājušas un atklājušas no jauna lidojumu maršrutus no Rīgas. Tomēr, lai arī biļetes nav diez ko dārgas, vai vērts tērēt laiku un naudu, rezervējot ceļojumu uz šiem galamērķiem?

Lūk, piecas pilsētas, kurp šogad sākušas lidot aviokompānijas no Rīgas, un ko noteikti vērts redzēt, kā arī idejas tam, ko tur apskatīt.

Zalcburga

Ziemas sezonā turp lido aviokompānija "airBaltic" sadarbībā ar "Tez Tour"

Kāpēc braukt?

Zalcburga ir viena no gleznainākajām vietām Austrijā, kas par skaitu vietu trūkumu nevar sūdzēties. Tā ir mūzikas brīnumbērna Mocarta un "Mūzikas skaņu" pilsēta. Vasarā tur var baudīt labu kultūru, gardu šokolādi un brīnišķīgu dabu, savukārt ziemā šī ir īstā vieta, kurp braukt slēpot, snovot un izjust ziemas majestātiskumu kalnos.

Ko apskatīt Zalcburgā?

Pilsētas lepnums ir Zalcburgas pils, kas atrodas pilsētas centrā. Liela, krāšņa un gluži kā no pasakas.

Dodieties ekskursijā arī uz Mirabelas dārziem, kur uzņemtas ainas no visiem labi zināmās filmas "Mūzikas skaņas" ar slaveno dziesmu "Do-re-mi", kā arī uz Leopoldskronas pili, kur uzņemtas ainas pie ezera. Apskatāma arī Fon Trapu villa, kas tiešām piederēja šai ģimenei, pēc kuras dzīvesstāsta uzņemta filma, ārpilsētā. Tajā pašlaik ir smalka viesnīca. Vairāk par apskates vietām, kas saistās ar filmu lasiet šeit.

Labākā vieta aizraujošiem ziemas pārgājieniem, iespējams, ir 42 kilometrus garā ledus ala Austrijā, Alpos netālu no Zalcburgas. Tā ir lielākā ledus ala pasaulē, un tūristi to iecienījuši gan neparasto skatu, gan sevis pārbaudīšanas un piedzīvojumu kāres dēļ. Izstaigāt interesentiem gan ļauts vien aptuveni 1,5 kilometrus. Vairāk par alu lasiet šeit.

Vērts apskatīt arī krāšņo "Gollinger Wasserfall" ūdenskritumu, kas atrodas pavisam netālu no Zalcburgas. Par tā apmeklēšanu gan tiek iekasēta neliela samaksa.

Berlīne

Stokholma

Cīrihe

Kas lido uz Cīrihi?

Aviokompānija "Swiss" šogad uzsākusi lidojumus uz Cīrihi. Uz šo Šveices pilsētu lido arī "airBaltic".

Kāpēc braukt?

Cīrihe ir Šveices lielākā pilsēta, kas atzīta par vienu no labākajām vietām, kur dzīvot un studēt. Tā ir arī lieliska vieta ne pārāk garam ceļojumam.

Ko apskatīt Cīrihē?

Cīrihē ir gandrīz ideāla dzīves kvalitāte – pilsētā ir lieliska infrastruktūra, zems noziedzības līmenis un tā ir viena no pasaules skaistākajām vietām. Gleznainais Cīrihes ezers, ko ieskauj kalni, apburs ikvienu. Bet tā krastā esošā pilsēta īpaši ziemā izskatās kā no pastkartes.

Galvenie apskates objekti pilsētā ir Frauminsteres (Fraumünster) baznīca, kas celta pirms vairāk nekā 1100 gadiem. Esot tur, pievērsiet uzmanību neparastajām vitrāžām.

Vēl viens ievērības cienīgs objekts ir Sv. Pētera baznīcā esošais lielākais Eiropas pulkstenis.
Tiem, kas nezināja, jāpaskaidro, ka Cīrihe ir ne vien finanšu centrs, bet arī vieta, kur radās dadaisms. Precīzāk, par vietu, kur dzimis šis mākslas stils, tiek uzskatīts kabarē Voltaire.

Mākslas cienītājiem noteikti jāiegriežas Cīrihes mākslas muzejā jeb Kunsthaus Zürich, kur, visticamāk, aizkavēsieties uz labu brīdi, jo šis ir viens no lielākajiem modernās mākslas muzejiem pasaulē. Tur atrodas tādu lielmeistaru darbi kā Pikaso, Munks un citi.

Lībeka

Šogad uz Lībeku ceļotājus sākusi vest aviokompānija "Wizz Air".

Kāpēc braukt?

Sena tirgotāju brīvpilsēta. Lībekas īpašo burvību veido Traves upe ar kanāliem, kā arī baznīcas, klosteri, tirgoņu mājas, pagalmiņi un šauras ieliņas.

Ko apskatīt Lībekā?

Lībeka ir ostas pilsēta, ar tās vēsmām un izklaidēm. Tās mājīgais rātslaukums ir bieža tirdziņu un āra kafejnīcu vieta, bet tam apkārt paceļas viduslaiku ēkas (kas gan ir atjaunotas pēc Otrā pasaules kara, kad pilsēta tika nopostīta), kā arī skaistais rātsnams, un no laukuma uz visām pusēm ved šauras ieliņas.

Savukārt skaistie Holštentora (Holstentor) vārti ir ne vien Lībekas, bet visas Vācijas ikona, tāpat kā Lībekas slavenais siluets ar septiņām smailēm debesīs.

Vairāk par seno Hanzas pilsētu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!