Foto: Shutterstock

Islandes dienvidos meklējama kāda pludmale, ko plašāk pazīst pēc nosaukuma "Reynisfjara". Tā šarmē ar melnajām pludmales smiltīm un klintīm, kas ieskāvušas šo atpūtas vietu.


Pludmale atrodas aptuveni 180 kilometru attālumā no Islandes galvaspilsētas Reikjavīkas, blakus nelielam un omulīgam zvejnieku ciematiņam. Tieši savas atrašanās vietas dēļ tā vairāk ir iecienīta starp tiem, kas atbraukuši uz Islandi uz ilgāku laiku un var šo tālo ceļu iekļaut savos ceļojuma plānos, apskatot arī citas dabas pērles salas dienvidos.

Ar klintīm, dārdošajiem viļņiem, kā arī pasakaino panorāmu, "Reynisfjara" tiek uzskatīta par skaistāko melno smilšu pludmales piemēru visā Islandē, minēts ceļvedī "Guide to Island".

Neraugoties uz interesantajām un piķa melnajām smiltīm, uzmanību jāpievērš arī neparastajiem bazalta veidojumiem, kas vienam atgādina nokvēpušus skursteņus, jo tie patiešām ir ogļu melni, citam ērģeļu stabules vai pat samazinātus lielpilsētas debesskrāpju "džungļus". Savukārt islandiešu mīts vēsta, ka tas ir avarējuša troļļu kuģa vraks, kas nu uz mūžiem palicis pludmalē. Plašāk par šiem veidojumiem lasi te.

Foto: Shutterstock

Ierodoties pludmalē, nepamanīti nepaliks arī akmens veidojumi piekrastē. Tos vietējie sauc par "Reynisdrangar" un arī tas tiek atzīmēts kā apskates vērts objekts. Šos akmens veidojumus apvij vairāki nostāsti. Leģenda vēsta, ka kādā naktī troļļi no okeāna centušies izvilkt krastā kuģus, bet pārāk ātri uzspīdējis pirmais saules stars, kompāniju pārvēršot akmenī. Savukārt cits šaušalīgs nostāsts atklāj, ka reiz divi troļļi nogalinājuši kādu sievieti. Viņas vīrs steidzies pakaļ diviem neliešiem līdz pat šai vietai un sasaldējis tos, lai viņi nekad vairs nenogalinātu. Lai arī kādas būtu teikas, šī vieta ir tik izteiksmīga, ka pamanāma arī pasaulslavenajā seriāla "Troņu spēles", minēts "Guide to Iceland".

Stāvot melnajās smiltīs, būs iespējams ne tikai apbrīnot mierpilno dabu un skaistos skatus, bet arī pavērot dažādās putnu šķirnes, kas iemīļojušas šo vietu.

Islandē daba nudien lutina, tāpēc šeit atradīsi arī citus apskates vērtus objektus, kas iedvesmos ceļojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!