Foto: Shutterstock
Paciemošanos tāltālā un cilvēku neskartā salā noteikti ir daudzu ļaužu sapnis. Komodo sola Indonēzijā varētu būt daudzu sapņotāju galamērķis, taču tā ceļotājus vilina ne tikai ar to. Salā meklējama kāda pludmale, kuras smiltis rotājas neierastā krāsā.

Komodo salas Rozā pludmale (Pink Beach) pārsteidz un nepiedāvā ierasto smilšu pludmaļu krāsu gammu, bet gan laistās rozīgā tonī, gluži kā to vēsta tās nosaukumus. Tieši tas ir arī galvenais faktors, kas vilina atpūtniekus veldzēties un baudīt netraucētu mieru.

Rozīgais tonis radies, pateicoties gadu gaitā un erozijas rezultātā saberztiem gliemežvākiem un koraļļiem, kas sajaukušies ar smiltīm un tādējādi iekrāsojušies skaistajā tonī. Protams, krāsu paspilgtina apkārt esošai caurredzami zilais ūdens, kā arī zaļojošie koki, padarot atpūtu pavisam eksotisku.

Komodo sala ir viena no trim lielākajām saliņām, kas veido Komodo nacionālo parku. Šis parks galvenokārt slavens sava izteiksmīgā iedzīvotāja dēļ – šo vietu par mājvietu sauc "Komodo pūķis" jeb lielākā ķirzaka pasaulē, kas ieguvusi šis salas vārdu, minēts "Indonesia Travel". Tieši šīs ķirzakas dēļ uz pludmali ieteicams doties gida pavadībā. Par spīti bīstamajam dzīvniekam, salas apmeklējums pavisam noteikti ir tā vērts. Un daudzi tūristi to ir pierādījuši!

Jāpiemin, ka šī nebūt nav vienīgā pludmale, kas iekrāsojusies interesantā tonī. Citas krāsainas pludmales meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!