Foto: Shutterstock
Nekas nav mūžīgs – arī dabas jaukumi un ainaviskākās vietas pasaulē. Dažkārt roku to pazudināšanā pieliek cilvēki, bet citkārt daba pati paņem atpakaļ to, ko reiz devusi.

Lielākais ūdenskritums Ekvadorā

Ekvadoras lielākais ūdenskritums "Cascada de San Rafael" bēdīgus pārsteigumus sagādājis pavisam nesen – šī gada sākumā.

Ūdenskritums, kura kopgarums ar vairākiem kritieniem mērāms aptuveni 150 metros, bijis visai iecienīts tūristu objekts, kas ik gadu vilinājis desmitiem tūkstošu interesentu. Ūdens vēlies pār kraujas malu, radot 46 metru brīvo kritienu, kas vienaldzīgu nav atstājis nevienu dabas draugu. Diemžēl šobrīd no dižā ūdenskrituma pāri nav palicis gandrīz nekas – vien blāvas ūdens tērcītes.

Lai arī ziņas globāli izplatījušās vēlāk, tiek prātots, ka ūdens krāšņajā dabas brīnumā izzudis ap februāra sākumu, kad klints augšpusē, pa kuru plūdusi upe, radies caurums, kas "aprijis" ūdeni. Tiesa, citi teic, ka tās ir tikai atrunas un patiesais iemesls ir uz upes meklējamā hidroelektrostacija. Ūdenskritumu nav plānots atjaunot – arī tūristu takas apkārtnē ir slēgtas, bet no valsts oficiālās mājaslapas izņemta informācija par šīs vietas apskates iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!