Foto: Shutterstock
Lietuvā ir pārsteidzoši daudz atpūtas vietu pie ezeriem un upēm, kur var baudīt nacionālos ēdienus, doties ekskursijās pa dabas parkiem, kā arī aktīvi sportot, informē Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra "Lithuania Travel".

Vakariņas ezera vidū

Garšīga maltīte, kas pagatavota no vietējām sastāvdaļām ne vienmēr nozīmē, ka jādodas uz dārgu restorānu. Sākot ar jūliju, Klaipēda piedāvā kulināro kruīzu "Zivju ceļš" (Fish's Road). Kruīzs ir unikāls gan ar maršrutu, kura laikā var baudīt skaisto dabu, gan klasiskajiem piejūras ēdieniem.

Nakšņošana uz salas

Lietuva ir slavena ar smaragda zaļajiem mežiem – gandrīz trešdaļu valsts teritorijas aizņem meži, kuri piepildīti ar savvaļas dzīvniekiem un neskartu floru. Tie, kuri vēlas smelties dabas enerģiju var doties izbraucienā pa Dzūkijas reģionu, braucot pa Ūlas upi, interesenti var vērot retus putnus, piemēram, melno stārķi un meža pūces.

Savukārt tie, kuri vēlas pavadīt laiku tālu prom no cilvēku pūļiem, var doties uz Molēti pilsētu. Tās apkārtnē ir ezeri, kuru salas aicina ciemos viesus. Piemēram, uz Bebrusai ezera atrodas salas kempings "Zvejnieku paradīze" (Fisherman's Paradise), kurā ir vasarnīca divām personām, lapene, zivju kūpinātava, šūpuļtīkli un kamīns.

Jauns veids, kā pārvietoties starp pilsētām

Bieži vien, ceļojot pa Lietuvu, mēs nepamanām to, cik daudzas upes ieskauj skaistās pilsētas un ciemus. Ar kuģīti "Žalgiris", kas izbrauc no Lietuvas otrās lielākās pilsētas Kauņas, var kuģot pa ainavisko Nemunas upi uz mazo Zapyšku pilsētiņu.

Ir pieejams arī maršruts uz kūrortpilsētu Birštonu, kas slavena ar savu svaigo gaisu, sanatorijām un skaistiem parkiem. Brauciena laikā apmeklētāji var apbrīnot brīnišķīgos skatus uz Kauņas jūras reģionālo parku un Nemunas upi.

Romantika pie jūras

Viens no romantiskākajiem maršrutiem atrodas piejūras zvejnieku ciematā, kurš kļuva par eklektisku atpūtas vietu – Nidā. Saulriets pie Lielās kāpas piemērots tiem, kuri vēlas baudīt romantiku un mieru.

Lietuvas kaitsērfinga galvaspilsēta

Tūristi, kas dod priekšroku aktīvai atpūtai pie ūdens, var izbaudīt kaitsērfingu Svenceles pilsētā.
Pēdējo gadu laikā Svenceles pilsētu iecienījuši arī ārzemju kaitsērfinga entuziasti, tādēļ pilsētā tika izveidotas vairākas stilīgas naktsmītnes. Savukārt glampinga cienītāji var apmesties kaitborda bāzē "Svencele", kas piedāvā namiņus ar skatu uz Kuršu kāpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!