Pavasarī būs pieejami tiešie lidojumi vasaras brīvdienu maršrutā starp Rīgu un Burgasu Bulgārijā, Melnās jūras piekrastē. Par godu šim notikumam, piedāvājam iepazīties ar interesantām un noderīgām lietām, kuras vērts zināt, viesojoties Burgasā.

Bulgārijā ir iespējams gan baudīt pludmales priekus, gan aktīvo atpūtu, gan doties ekskursijās un iepazīt šīs valsts seno vēsturi un tradīcijas. Kūrortu sezona Bulgārijā ilgst no maija līdz oktobrim, kad vidējā gaisa temperatūra ir no + 20 līdz 28 grādiem pēc Celsija, bet ūdens Melnajā jūrā uzsilst līdz + 25 grādiem.

Burgasa ir Bulgārijas ceturtā lielākā pilsēta ar 200 tūkstošiem iedzīvotāju. Tā ieņem nozīmīgu lomu valsts ekonomikā, jo tajā atrodas galvenā valsts osta, kā arī tā ir iecienīts tūristu galamērķis – Burgasas lidostā ielido tūkstošiem viesu, lai pavadītu brīvdienas Melnās jūras kūrortos.

Gluži kā citās Melnās jūras piekrastes pilsētās, Burgasā valda subtropisks klimats, kam raksturīgas garas, karstas vasaras un Balkāniem neraksturīgi maigas ziemas. No aprīļa līdz septembrim saule šeit spīd aptuveni 200 stundas mēnesī, bet karstākajos mēnešos – jūlijā un augustā līdz pat 300 stundām. Burgasu no trim pusēm ielenc ezeri, kas ir svarīgi dabas rezervāti, paverot brīnumaini skaistas ainavas.

Burgasā iedzīvotāji runā oficiālajā valsts valodā – bulgāru, kas pieder slāvu valodu grupai, un tajā tiek izmantots kirilicas alfabēts. Tā kā vietējā lidosta ir vieta, kurā sākas lielākā daļa ceļojumu uz Melnās jūras piekrastes kūrortiem, daudzviet runā arī angļu, vācu un krievu valodā. Netālu, vien 30 kilometru attālumā no Burgasas, atrodas Saulainais krasts – lielākais Bulgārijas kūrorts pie Melnās jūras. Saulainais krasts – tās ir plašas pludmales, smalkas zeltainas smiltis, skaistas kāpas, jūra un kalni. Kūrorts piedāvā plašas sportisko aktivitāšu iespējas – te iespējams nodarboties ar vindsērfingu, braukt ar ūdensslēpēm, nodarboties ar izpletņlēkšanu, paraplanierismu, tenisu un, protams, doties izbraukumā ar jahtu. Interesanta izklaide ir ūdensatrakciju parks "Action Aquapark", kas patiks asāku izjūtu un piedzīvojumu cienītājiem. Šajā parkā ir 13 dažādas ūdens atrakcijas, tai skaitā tādas, kuru nosaukums vien jau izraisa asas izjūtas: "Kamikadze", "Niagara" un "Melnais caurums". Saulainajā krastā ir arī daudz restorānu, naktsklubu, bāru un diskotēku, tā kā savs prieks tiks arī uzdzīves mīļotājiem.

Viesojoties Burgasā, ieteicams apmeklēt starptautisku atzinību guvušo operas namu, kurā darbojas gan Burgasas Valsts opera, gan Filharmonijas biedrība, kas sniedz regulārus koncertus. Lai iepazītu reģiona tautiskās tradīcijas un vēsturi, blakus Svētā Kirila un Svētā Metodija katedrālei, apmeklējiet arī Etnogrāfisko muzeju. Iespējams, ka tas iedvesmos doties ekskursijā uz vēsturiskajām piekrastes pilsētām Sozopoli un Nessebaru, kuras atrodas netālu no Burgasas.

Kā jau ostas pilsētā, Burgasā pieejamas daudzas kafejnīcas un restorāni, kur baudīt plašu klāstu ar svaigām jūras veltēm. Lai izbaudītu patiesi lielisku maltīti, meklējiet tādas vietas, kurās pusdieno vietējie iedzīvotāji.

Foto: Publicitātes foto

"airBaltic" no Rīgas uz Burgasu lidojumus veiks divas reizes nedēļā vasaras aktīvajā sezonā. Lidojums ilgs divas stundas un 40 minūtes. Turp visai ērti var nokļūt arī ar privāto auto, tāpat ekskursijas uz Burgasu piedāvā vairākas Latvijas tūrfirmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!