Foto: instagram.com/nikki_butcher/churchbythesea
"Church by the Sea" jeb Jūras krasta baznīca, kas atrodas Floridā, desmitiem gadu bijusi vieta, kur cilvēki dodas reliģiozu mērķu vadīti, taču plašāku atpazīstamību tā iemantojusi neparastā torņa dēļ, kurā iespējams saskatīt ko līdzīgu cālim, Šī iemesla dēļ ar laiku tai dots vēl viens nosaukums – "Cāļa baznīca".

Baznīca celta pagājušā gadsimta 40. gados, tāpēc jau vairākus desmitus gadu kalpojusi kā svētvieta daudziem Madeiras pludmales apkārtnes iedzīvotājiem, vēstī "Atlas Obscura". Centrālais ēkas elements ir tornis, kas kopā ar bākuguni baznīcu padarīja par tā laika augstāko vietējā mēroga celtni.

Bākuguns ilgstoši palīdzēja jūrniekiem un laivām orientēties un veiksmīgi sasniegt sauszemi. Tas pats arī sakāms par torni kopumā, jo konkrētas vietas, stūri jūrniekiem spējuši priekšā pateikt, kurā debespusē viņi atrodas. Pēcāk tās vietā uzlikts izgaismots krusts, kas palīdzējis vēl labāk ieraudzīt, ka arhitektūras dēļ tas no dažiem rakursiem izskatās pēc milzu cāļa ar apaļām, izvalbītām acīm un maziem spārniņiem. Vērts piebilst, ka nebūt nebija plāns torni būvēt tā, lai tas atgādinātu kādu dzīvu radību.

View this post on Instagram

A post shared by Nikki Butcher (@nikki_butcher) on Oct 13, 2018 at 12:49pm PDT

Kad soctīklos parādījās bildes, kurās īpaši uzsvērtas cāļa aprises, tūristu pieplūdums bijis ievērojams, raksta "Daily Mail". Taču cilvēku viedokļi, kuri ik dienu pavada baznīcā, ir ļoti dažādi – kamēr vieni priecājas par popularitātes iegūšanu un to, ka cilvēkiem tā sagādā pozitīvas emocijas, "HuffPost" vēstī, ka intervētie darbinieki norādījuši – viņiem nepatīk nosaukums "Cāļa baznīca", jo piesaista cilvēkus nepareizo iemeslu dēļ – viņuprāt, cilvēki te ierodas nevis pielūgt, bet uzjautrināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!