Foto: Kadrs no video
Vai esi iedomājies, ka uz lielveikalu var doties arī kā uz atrakciju parku? Floridā blakus lielveikalam "Avenutra Mall" uzbūvēts milzu tornis, no kura paveras iespaidīgs skats uz apkārtni. Taču tas nav viss – lejā var doties nevis kājām, bet gan nošļūkt pa stikloti slidkalniņu, kas arī no ārpuses izskatās patiesi iespaidīgi.

Tornis ir apmēram 30 metrus augsts, un tā dizaina autors ir Stokholmā dzīvojošais vācu skulptors Karstens Holers (Carsten Höller). Tā nosaukums ir "Aventura Slide Tower", un tas tapis kā viens no vērienīgajiem lielveikala papildinājumiem, vēsta "Miami Herald".

Kā sacījis pats skulptors, šis tornis var tikt novērtēts divējādi – gan nošļūcot pa to, gan arī apskatot no lejas. Viņš iedrošinājis, ka ir vērts izmēģināt abus veidus, jo katrs sniedz citādu, taču aizraujošu pieredzi.

Video materiālā redzams, ka nobraucienam nepieciešams speciāls paklājiņš, kas tiek izsniegts pašā augšā. Tāpat braucēji tiek kontrolēti ar "Stop" un "Aiziet" zīmēm, kas iedegas brīžos, kad attiecīgi drīkst vai nedrīkst braukt.

Šī atrakcija ir pieejama bez maksas jebkuram interesentam. Pati konstrukcija ir gan metāla, gan arī stikla, tāpēc katrs, kurš izvēlēsies nobraukt pa slidkalniņu, varēs apkārtni redzēt, paveroties augšup. Tā kā tornis atklāts nesen (pagājušā gada nogalē), interesentu skaits ir diez gan liels, tāpēc var nākties pastāvēt rindā.

Cilvēki atsauksmēs min, ka nobrauciens ir patiesi jautrs, un galā smejoties izkāpj kā bērni, tā pieaugušie. Tā ir arī lieliska izklaide, kur pakavēt laiku kādam, kurš nevēlas doties iekšā veikalā.

Runājot par slidkalniņiem, trakulīgu izklaidi citādā veidā iespējams izjust Jaunzēlandē. Tur var nobraukt pa dabas izveidotu akmens slidkalniņu, kas ir aptuveni 60 metrus augsts. Plašāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!