Foto: Shutterstock
Seoraksanas nacionālais parks ir viena no iespaidīgākajām vietām visā Korejas pussalā, ko dodas apmeklēt ne tikai vietējie, bet arī tūristi no visas pasaules. Parka brīnumaino dabu papildina divi izcili budistu tempļi – "Sinheung-sa" un "Baekdam-sa" –, kas parku padara par apbrīnojam apskates vietu.

"Daecheong-bong"

Seoraksana nacionālā parka augstākā virsotne "Daecheong-bong" sasniedz 1708 metru augstumu. Savukārt pats Seoraksana kalns, ko mēdz dēvēt arī par sniegoto virsotņu kalnu, ir trešais augstākais kalns Dienvidkorejā.

Foto: Shutterstock

"Sinheung-sa"


"Sinheung-sa" tempļa komplekss tika uzbūvēts 652. gadā. Par nožēlu templis tika daudzkārt iznīcināts un pārbūvēts. Tomēr līdz pat mūsdienām tempļa galvenajā zālē saglabājusies zelta skulptūru trīsvienība, kas attēlo dažādus Budas iemiesojumus. Templis atrodas 20 minūšu gājiena attālumā no ieejas Seoraksanas nacionālajā parkā.
Foto: Shutterstock

Bronzas Budas skulptūra


Dodoties uz "Sinheung-sa" templi, nav iespējams nepamīt milzu bronzas Budas skulptūru, kuras augstums ir 10 metri. Skulptūra atrodas uz postamenta, ko rotā daudzas smalkas detaļas.

Foto: Shutterstock

"Baekdam-sa"


Sākotnēji templis tika būvēts 7. gadsimtā Sillas karalistē, taču līdz mūsdienās saglabājusies celtne no 1957. gada. Uz templi ved koka tilts, kas stiepjas pāri visai ielejai.

"Gwongeum-seong"


Tiek lēsts, ka cietokšņa drupas saglabājušās no 13. gadsimta. Savukārt, lai mūsdienās tūristi varētu nokļūt līdz kalnos paslēptām drupām, tika izveidots gaisa vagoniņš. Vien ceļš līdz drupām ir elpu aizraujošs piedzīvojums.
Foto: Shutterstock

"Ulsana Bavi"


Iespaidīgā klints atrodas 873 metru augstumā. Neskatoties uz smago ceļu, kas jāveic, lai sasniegtu šo elpu aizraujošo vietu, mūsdienās to iecienījuši asu izjūtu ceļotāji. Līdz klintij ved 4,3 kilometrus gara taka, uz kuras atrodas vēl viena populāra apskates vieta – "Heundeuls Bavi". Tas ir 16 tonnas smags akmens, kas atrodas teju uz pašas klints malas.

Foto: Shutterstock

"Geumganggul"


"Geumganggul" ir klintī cirsta ala, no kuras paveras neticams skats uz Seoraksana nacionālā parka ieleju. 23 kvadrātmetrus plašā ala kādreiz bija svētvieta, kur pielūdza sēdošo Budu. Lai nokļūtu līdz alai, jāšķērso vairāki tiltiņi un stāvas kāpnes, kas nebūs pa spēkam jebkuram.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica (@lizyang12)

Rakstam izmantota informācija no "Lonely Planet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!