Foto: Shutterstock
Ja vismaz daļu no plānotā ceļojuma aizņem nesteidzīga atpūta pie ūdens un plunčāšanās kad vien ienāk prātā, pludmales faktors ir viens no svarīgākajiem, kuru ņemt vērā. Katrai pludmalei ir savs šarms un pievilcība, tāpēc piedāvājam iepazīties ar vienām no skaistākajām pludmalēm pasaulē, kurās aizbēgt no ziemas – kaut tikai virtuāli!

"Independant" kopā ar 632 tūrisma jomas žurnālistiem, ceļojumu aģentūru pārstāvjiem un blogeriem sākotnēji izvirzīja 50 labākās pludmales, no kurām mēs tev pastāstīsim par septiņām atzītākajām. Vērtējot pludmales, vērā tika ņemts dabas neskartais skaistums, atrašanās vieta, smilšu un ūdens kvalitāte, kā arī vidējā gaisa temperatūra tajā.

Navagio pludmale, Grieķija

Grieķija ir viena no tām pasaules valstīm, kura var lepoties ar daudzajām un unikālajām salām. Vai biji dzirdējis par salu ar nosaukumu Zakinta (Zakyntos Island)? Ja nē, tad tūdaļ iegaumē, jo tajā atrodas neatkārtojamā Navagio pludmale.

Šajā eksotiskajā vietā labi kontrastē un veiksmīgi vienas otru papildina gan zeltainās un majestātiskās klintis, gan arī tirkīzzilais ūdens. Navagio pludmalē, kura klāta baltām smiltīm un oļiem, iespējams nonākt, tikai mērojot ceļu ar laivu.

Šī ir viena no slavenākajām Eiropas pludmalēm, ko iecienījuši gan laiskas atpūtas cienītāji, gan nirēji. Tomēr tajā ir ne tikai satriecoši skaistas klintis un zila jūra, bet vēl kāds noslēpums – kuģa vraks pašā jūras krastā. Šo noslēpumu esam tev atklājuši šajā rakstā.

Tranka līča pludmale, ASV Virdžīnas

Foto: Shutterstock

ASV Virdžīnas (US Virgin Islands) atrodas starp Atlantijas okeānu un Karību jūru. Šī pludmale, kuras nosaukums angliski skan Trunk Bay pirms pieciem gadu desmitiem tika "uzdāvināta" Nacionālajam parkam (Natonal Park Service), un tā tiek uzskatīta par vienu no vislabāk saglabājušajām pludmalēm pasaulē.

Tāpat šo vietu fotogrāfi sauc par savu paradīzi, jo tās vizuālais skats ir ārkārtīgi pateicīgs kadru ķeršanai. Taču pārsteidzošus piedzīvojumus no šīs vietas katrs var paglabāt atmiņā – te iespējams snorkelēt un iepazīties ar koraļļu rifiem vairāk nekā 200 metru garumā, gulēt zīdainajās smiltīs un apbrīnot krāsainos ūdens iemītniekus.

Lai gan pludmale izklausās ļoti noslēgta no pārējās pasaules, tā gluži nav – tajā ir pieejamas atpūtas telpas, dušas, telefoni, strādā glābēji u.c.

Paraiso pludmale, Meksika

Spilgta un krāsaina – šie vārdi diezgan precīzi raksturo šo vienu no skaistākajām pludmalēm pasaulē (Playa Paraiso). Šo pludmali var uzskatīt par perfekta ceļojuma galamērķi vai sastāvdaļu, jo tās krāšņums vienlaicīgi gan nomierina, gan arī pozitīvi uzlādē mesties jaunos piedzīvojumos.

Saule, saule un vēlreiz saule! Teju 300 dienas gadā (precīzi sakot - 290) šeit nav jābaidās no pārlieku mākoņainām debesīm, tāpēc ceļotāji to iemīļojuši vēl vairāk. Vidējā gaisa temperatūra tur ir +20 grādu, bet ūdenī par grādu vairāk. Jāsaprot, ka siltums šajā pasaules malā izpaužas citādāk nekā pie mums, tāpēc par karstu šo vietu nevarētu nosaukt, taču par ļoti patīkamu gan.

Hijamas pludmale, Austrālija

Foto: Shutterstock

Šī ir pludmale, kurā smiltis ir nevis gaišas vai bēšā krāsā, bet patiešām baltas! Tā atrodas valsts dienvidos, nedaudz vairāk uz austrumiem, un dod saules tīkotājiem izbaudīt vēl nebijušu atpūtu.

Hijamas pludmales (Hyams) krasta līnija sniedzas aptuveni divu kilometru garumā, un tajā ir norādītas vietas, kurās vislabāk doties iepazīst zemūdens pasauli un kurās atvilkt elpu, un aizmirst par visu pasauli. Starp citu, ūdens tajā ir kristāldzidrs, gandrīz caurspīdīgs, tāpēc ūdens radības var labi ieraudzīt, nemaz neieliekot tajā galvu.

Rozā smilšu pludmale, Bahamu salas

Foto: Shutterstock

Vārdu savienojums "rozā smiltis" liek acīm ieplesties plašāk un smaidam – platāk, taču jāsaka, ka nevajag paļauties tikai uz redzamo bildēs, jo tik intensīvas krāsas tur nav. Taču tas nebūt nenozīmē, ka šī pludmale jeb Pink Sand Beach nav sapņaina un pārsteidzoša – tajā ir gan piecu kilometru gara krasta līnija, gan koraļļu rifu siena, pēc kuru apskates mūsu platuma grādos cilvēki tīko itin bieži.

Šajā pludmalē iespējams sajusties nedaudz kā ārpus realitātes robežām, taču patīkamā kārtā tā ir īstenība. Pludmale atrodama Harboras salā (Harbour island).

Par citu rozā smilšu pludmali, kura atrodas vienā no Grieķijas salām, atradīsi šeit.

Anse Lazio, Šeišelu salas

Foto: Shutterstock

Anse Lazio atrodas Pralēnas salā, un tā ir viena no populārākajām vietām tur – patiesībā tieši šīs pludmales dēļ daudzi ceļotāji nolemj ceļojumu virzīt Šeišelu salu virzienā. Šī vieta ir pati pilnība, kurā caur palmām parādās tirkīzzilais ūdens un vilinošā atpūtas zona.

Viens no "plusiem" šai pludmalei ir tāds, ka ūdens tajā ātri paliek dziļš, taču šī iemesla dēļ tur bieži dežūrē glābēji. Vidējā ūdens temperatūra ir +27 grādi pēc Celsija! Tur var gan ķert viļņus, gan arī paglabāt atmiņā vienreizējus dabas skatus – krasta līnija ir patiesi neparasta un pārsteidzoša.

Par to, kā latviešu pāris šogad apprecējās Šeišelu salās, lasi šajā rakstā.

Vaithavenas pludmale, Austrālija

Foto: Shutterstock

Šī bija viena no pludmalēm, kura vērtētāju acīs un atzīmēs ieguva 10 balles no 10. Vaithavenas pludmales (Whitehaven beach - gluži kā balto debesu pludmales) krasta līnija stiepjas septiņu kilometru garumā, un tā priecē tūristus no visas pasaules ar baltajām smiltīm – īpaši tās izceļas uz ūdens fona.

Skatoties uz šo pludmali, var rasties sirreāla sajūta, jo debess ar pāris mākonīšiem ir tieši tādā pašā krāsā kā ūdens un smiltis. Pārsteidzošo skatu uz zemes papildina arī odziņa jeb iespaidīgie lietus meži.

"Trip Advisor" atsauksmēs ceļotāji min, ka tur patiešām izskatās kā apsveikumu kartītēs un pastmarkās, taču nevajag pārāk ļoti vietu pārvērtēt pirms ierašanās. Skats un sajūtas būs iespaidīgas, taču labāk piedzīvot patīkamu pārsteigumu nekā vilšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!