Foto: Shutterstock
Tampere ir pilsēta Somijas vidienē, kur jau tagad zemi sedz sniega kārta un pieejamas dažādas aktivitātes, ko īsta ziema var sniegt. Tomēr pēc sniegainām izklaidēm somi jau izsenis iecienījuši karsēšanos saunā. Tamperes tūrisma informācijas centrs nesen sociālajos tīklos paziņojis, ka tieši šī ezeru pilsēta ir pasaules saunu galvaspilsēta.
Foto: Shutterstock

Lūk, kāpēc tā:

1. Pilsētā un tās apkārtnē ir 20 publiskās saunas, turklāt katram sevi cienošam somam mājās arī ir pirts.

2. 2018. gadā Tamperē tiks atklātas vēl divi publisko saunu kompleksi. Laukontori sauna atradīsies pie Puhajarves (Pyhäjärvi) ezera. To plānots atklāt maija sākumā. Savukārt otrs pirts atpūtas centrs tiek būvēts uz jumta ēkai, kurā atradīsies arī restorāni, naktsklubs un citas izklaides vietas, ziņo Tamperes tūrisma informācijas centrs.

3. Tamperē atrodas arī Rajaportina sauna, kas ir vecākā publiskā pirts Somijā. To atklāja 1906. gadā.

4. Tamperē un tās apkārtnē ir vairāk nekā 200 ezeru – daudz vietu, kur atvēsināties pēc izkarsēšanās pirtī.

5. Saunā šeit iet vienmēr, vienalga kāda ir gaisa temperatūra. Rauhaniemena sauna, piemēram, atvērta apmeklētājiem visu gadu – vienalga, diena vai nakts, līst, snieg vai svin svētkus.

6. Tamperē ir pirtis, kas paredzētas visu vecumu cilvēkiem. Arī bērniem un senioriem.

7. Kaupinoja publiskajā saunā var arī grilēt gaļu, bet citās arī baudīt alu un dažādus vietējos labumus.

Foto: Shutterstock

Lai arī Tampere ir trešā lielākā Somijas pilsēta, tomēr tā nelīdzinās lielpilsētai, drīzāk tā ir tāda kā mājīgu mazpilsētu grupiņa. Lai izprastu Tamperes un arī Somijas vēsturi, vērts aiziet uz "Vapriikki" kompleksu, kurā ir gan Dabas vēstures muzejs, gan Somijas Hokeja slavas zāle, kā arī citi interesanti apskates objekti.

Aktīvas izklaides brīvā dabā, piemēram, slēpošana, slidošana un hokejs, Tamperē ir ļoti populāras un daudzviet izveidoti tam piemēroti laukumi, bet ziemā visa apkārtne ir piemērots "laukums", jo ezeri aizsalst, bet sniega kārta jau agri ir bieza un pūkaina.

Interesants ir arī piedzīvojumu parks "Särkänniemi" pilsētas nomalē, kur ir gan akvārijs, gan planetārijs, zoodārzs bērniem un mākslas muzejs, kā arī skatu tornis, no kura paveras lieliska ainava – meži un ezeri kilometriem tālu.

Vairāk informācijas par Tamperi un tās apskates objektiem: visittampere.fi

Par citām Somijas apskates vietām lasiet arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!